HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ne morate ići na skijanje ili obilaziti kućice na adventu da biste uživali u germknedlama. Ovaj omiljeni zimski recept možete pripremiti i kod kuće te pozvati ekipu na druženje koje će svi još danima hvaliti. Zahvaljujući hrvatskoj food influencerici Maji Jalšovec koja je na svom profilu otkrila recept za germknedle, sad je to još i lakše!

Recept za germknedle uz koji nema mjesta greškama

“Iako su se germknedle prije uvijek vezivale isključivo uz skijanje, zadnjih par godina postale su pravi simbol adventskog razdoblja, tako da vam evo moj dugo iščekivani recept”, napisala je Maja Jalšovec.

PROČITAJTE: Recept za najmekše buhtle s pekmezom Sanje Mijac nikog neće ostaviti ravnodušnim

Mmm… jedva čekamo da ovo isprobamo.

Kako glasi njezin recept za germknedle?

Sastojci za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 300 g mlijeka
  • 70 g šećera
  • 1 suhi instant suhi kvasac
  • 1 jaje
  • 80 g maslaca sobne temperature

Sastojci za kremu:

  • 3 žumanjka
  • 50 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 žlica gussnela
  • 400 g mlijeka

Priprema:

  1. Umijesite tijesto od navedenih sastojaka, ali tek nakon 5 min miješanja dodajte omekšali maslac. Nastaviti mijesiti 10 min dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite da se smjesa podupla te zatim razvaljajte u pravokutnik debljine 1,5 cm i od njega režite kvadrate.
  2. Kvadrate punite pekmezom od šljiva, zatvorite ih i kružnim pokretom formirajte knedle. Kuhajte ih na pari 10 do 15 min.
  3. Napravite kremu. Zagrijte mlijeko, a u posebnoj posudi pjenjačom lagano istucite žumanjke, šećer i gussnel te toj smjesi dodajte malo vrućeg mlijeka nastavljajući miješati. To radimo da bismo temperirali jaja i da ne koaguliraju. Potom sve to stavljamo u vruće mlijeko i nastavljamo pjenjačom miješati dok se krema ne zgusne.
  4. Prelijte kremu odnosno umak od vanilije po skuhanoj knedli te dodajte mak.

druge vijesti