HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Temperature padaju sve niže, a mi samo želimo ugrijati se uz neko tradicionalno jelo “na žlicu” i ostati kod kuće. Juhice, sarme i gulaši kuhaju se na veliko, a ako još ove jeseni niste pripremili ličku juhu, donosimo recept uz koji je nemoguće pogriješiti. Poznati food influencer Hungry Mile, pravim imenom Mile Butorac objavio je korak po korak postupak za pripremanje ovog jela koje uistinu “grije dušu”, a koje se može jesti danima. Ovo je recept za ličku juhu koji svakako vrijedi sačuvati.

recept za ličku juhu hello magazine croatia hrvatska

Recept za ličku juhu koja uvijek uspijeva

Kad vaši ukućani požele nešto ukusno i zdravo, a “na žlicu”, ova domaća juha pravi je spas.

PROČITAJTE: Ovo je recept za najmekše putar štangice

Donosimo recept za ličku juhu koju je na svom Instagram profilu otkrio Hungry Mile.

Lička juha

Sastojci:

  • 800 g junetine ili teletine
  • 1 veći luk
  • 2 mrkve
  • 3-4 krumpira
  • 260 g graška
  • 250 ml passate
  • 2 – 3 češnja češnjaka
  • 1-2 lovorova lista
  • svježi peršin i vlasac za posluživanje
  • sol i papar
  • velika žlica svinjske masti
  • voda
  • Priprema:
  1. U velikom loncu zagrijte svinjsku mast na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne omekša i postane zlatnožut.
  2. Dodajte narezanu mrkvu i pirjajte još nekoliko minuta dok mrkva malo omekša.
  3. Dodajte meso narezano na komade te ga pirjajte dok ne dobije lijepu smeđu boju.
  4. Zatim dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko ga popirjajte, samo dok ne zamiriše.
  5. Zalijte sve vodom, dodajte passatu i lovorov list, pa pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte oko 1-1.5 sat dok meso ne omekša.
  6. Kada je meso mekano, dodajte krumpir narezan na kockice i kuhajte dok krumpir ne omekša, još otprilike 20 minuta.
  7. Pred sam kraj dodajte grašak i kuhajte još par minuta da se grašak zagrije.
  8. Posolite i popaprite po ukusu, te prije posluživanja pospite juhu svježim peršinom i vlascem.

druge vijesti