
Ove namirnice sabotiraju tvoj trening – izbjegni ih na vrijeme
Saznaj koju hranu izbjegavati prije treninga kako bi spriječio umor, nadutost i pad energije – pravilna prehrana ključna je za rezultate!
02 svibnja 2025
Kad Kasandra Draganić upali pećnicu, spremno čekamo recept.
Tražite recept za slani desert? Slana štrudla s vrganjima neće vas razočarati. Poznata hrvatska food blogerica i partnerica slavnog Ribafisha svako malo nas razveseli nekim izvrsnim receptom koji podsjeća na kuhinju naših baka. Slanu štrudlu Kasandre Draganić svakako ćemo isprobati!
“Opet sam vukla tijesto i radila štrudlu. Ovaj put slanu i s vrganjima”, napisala je Kasandra Draganić na Instagramu.
“Ova štrudla je bitna jer sam pred točno 6 godina pekla ovo za jedan događaj i time oduševila Ribafisha i ostalo je povijest”, otkrila je simpatična Kasandra uz svoj recept.
Tijesto za ovu štrudlu je standardno. Umijesite brašno, ulje, ocat i sol te pomalo dodajte mlaku vodu dok se ne stvori podatno mekano tijesto. Mora biti na dodir poput ušne resice, dobro ga umijesite i udarite koji put o stol. Nauljite tijesto i ostavite da odmara bar sat vremena pokriveno, a može i duže.
Pripremite nadjev da bi se na vrijeme ohladio. Sitno sjeckanu glavicu luka prodinstajte na malo ulja kojem ste dodali i 20 g maslaca. Na prodinstani luk dodajte češnjak, sol i papar (bogato s paprom, gljive ga vole). Nakon minute dodajte i vrganje i opet koji komadić maslaca ako vrganji popiju masnoću u tavi. Posolite i pustite da se dinsta dok ne nestane višak vode.
Ubacite na vrganje sjeckani svježi peršin, umiješajte dvije žlice kiselog vrhnja, posolite i popaprite ako je još potrebno i pustite da se prohladi.
Nakon što ste odmorili tijesto, na dobro pobrašnjenom stolnjaku ga razvaljajte na veličinu pizze i još malo nauljite. Pustite da upije još nekoliko minuta, a zatim krenite na razvlačenje. Krenite iz sredine i vucite prema van dok vam tijesto nije ravnomjerno razvučeno preko stola. Na razvučeno tijesto rasporedite nadjev od vrganja, premažite rastopljenim maslacem prazan dio tijesta i zarolajte.
Smjestite savijače u protvan, premažite ih s još rastopljenog maslaca i pustite da se peku na 190 °C cca 30 minuta ili do prekrasne zlatne boje.
View this post on Instagram
Dobar tek!
Čini se da se Miley Cyrus pomirila s ocem, ali je li se u međuvremenu posvađala s majkom?
11 svibnja 2025
Dvojica glumaca trebali su glumiti u predstavi 2013., ali posvađali su se dok su je pripremali.
11 svibnja 2025
Najeksplozivnija celebrity parnica zadnjih godina na rasporedu je u ožujku 2026.
11 svibnja 2025
Marta Garcia Bou ljetovat će s poznatim parom na jahti i ispunjavati sve njihove kulinarske želje.
11 svibnja 2025
Priče da je "težak" preko pola milijarde funti nazvao je besmislicama.
11 svibnja 2025