HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jafa keksi su vaša omiljena poslastica? Zašto je ne biste napravili kod kuće? Jedan od naših omiljenih domaćih chefova, Leo Jurešić, objavio je recept za jafa kekse iz kućne radinosti, za koje je potrebno malo strpljenja, no rezultat je sigurno vrijedan truda. Uživajte u slatkoj kulinarskoj avanturi uz recept talentiranog mladog food influencera.

Jafa keksi hello magazine croatia hrvatska recept za Jaffa Kekse

Recept za jafa kekse koje možete napraviti u svojoj kuhinji

Jeste li spremni? Prije svega dobro proučite recept kako biste bili sigurni da imate sve sastojke, a zatim pogledajte video koji je objavio Leo, a koji donosimo u prilogu, kako biste znali koji su vam sve alati potrebni.

PROČITAJTE: Torta koju svi obožavaju – Leo Jurešić otkrio najbolji recept za cheesecake

Korak po korak, ovo je recept za jafa kekse: 

Jafa keksi hello magazine croatia hrvatska recept za Jaffa Kekse

SASTOJCI:

Sastojci za žele:

  • 170 g soka naranče,
  • 130 g šećera,
  • 60 g vode,
  • Korica naranče,
  • 10 g želatine u prahu.

Postupak: 

  1. Želatinu promiješati s 3 žlice hladne vode i ostaviti sa strane,
  2. Sok, šećer, vodu i koricu zakuhati pa dodati želatinu,
  3. Procijediti i ostaviti da se stisne u hladnjaku ili zamrzivaču.

Sastojci za biskvit:

  • 1 jaje,
  • 40 g šećera,
  • 40 g brašna,
  • Pola žličice praška za pecivo.

Postupak: 

  1. Jaje istući sa šećerom te dodati koricu, prašak za pecivo i brašno. Promiješati,
  2. Peći na 170 stupnjeva 10-12 min,
  3. Na biskvit staviti ohlađeni žele te sve skupa umočiti u otopljenu čokoladu u koju smo dodali malo kokosovog ulja.

Dobar tek!

druge vijesti