HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Nova kuharica naše popularne glumice Sanje Vejnović! Zavirite između korica „Slatkog života“ i dopustite da vas više od 100 recepata povede na slastičarsko putovanje koje nećete zaboraviti. „Slatki život“ ima sve: od torta i tortica, preko pita i pitica, kolača i kolačića (kremastih, biskvitnih, dizanih i lisnatih), do keksića, krema i brojnih drugih nezaobilaznih slastica.

Recepte prate izvrsne fotografije. Nije čudo, jer snimio ih je još jedan umjetnik. Goran Mećava, prema profesiji filmski snimatelj, i više nego pozvan da ih fotografira, a uz to česti i dugovječni kušač Sanjinih jela.

„Obožavam kolače! Sve, a pogotovo kremaste. Dakle, veliki sam ljubitelj slatkog, pa me ova „slatka kuharica“ odmah oduševila. Da je Sanja Vejnović vrlo ozbiljna kuharica, pokazala je već svojom prvom, „slanom“ knjigom. Čast svim kuharima „slanih“ jela. U nas ih ima nekoliko kojima se klanjam do poda, no koliko god kompleksne njihove kreacije bile, spravljanje kolača za stepenicu je složeniji posao. Priprema kolača ne podnosi ni najmanju pogrešku. Tu se hoće matematičke preciznosti. I pola grama viška nekog od sastojaka rezultira katastrofom. Da bi svaka slastica bila savršena, uz osnovni recept, Sanja objašnjava svaku fazu pripreme, odabir posuđa, vremena i temperature pečenja i još pregršt sitnih nijansi koje vode do slatke ekstaze. I to sve iz vlastita, sasvim očito velikog, iskustva.“, rekao je gastronom Radovan Marčić o kuharici „Slatki život“.

Sanja Vejnović Slatki život

O kreativnosti Sanje kao kuharice govore njezina slatka jela. U njihovoj pripremi uvijek se teži preciznosti i strogom poštovanju mjera. Sanja se u pripravi kolača, uz tu nužnu osnovu, odvažila zaći u gotovo novo polje slastičarstva. Ona kombinira postojeće recepte u novu inovativnu slasticu, baš kao da je artisan pastry chef kakve najfinije slastičarnice. Poznato je i tu nema dvojbe – kad znate napraviti ukusan kolač, onaj od kojeg svima rastu zazubice i od prvog zalogaja izaziva ugodu i ushit, onda ste nesporno i zauvijek dokazano dobar kuhar.

Slastice su nezaobilazne na svim obiteljskim stolovima. Prisutne su na svim našim blagdanima, okupljanjima, proslavama i nedjeljnim popodnevima. Ova knjiga donosi vam brojne prijedloge, od jednostavnih kolača do torti kojima ćete zadiviti. Naučite ili ponovite osnove, a onda se poigrajte svojim idejama, budite kreativni, prilagodite slastice sebi i ukusu svojih bližnjih. Upustite se u pustolovinu zvanu „Slatki život“.

druge vijesti