Kako iskoristiti sezonu u kojoj se ne možemo zasititi slasnih breskvi? Hvaljeni hrvatski mladi chef Leo Jurešić ima dvije divne ideje među kojima su i recepti s breskvama koje su izuzetno elegantne i neočekivane, a tako jednostavne i ukusne. Leo obožava breskve u sklopu hrvatskih bruschetta, a priprema iz uh dva mnogima omiljena sira.
Recepti s breskvama Lea Jurešića koje morate isprobati
Kad su recepti s breskvama u pitanju, Leo Jurešić predlaže da se poigrate s burattom i ricottom pa tako donosi dvije ideje.
Bruschetta s ricottom i breskvama
Breskva & Ricotta
Breskva
Ricotta
Maslinovo ulje
Prstohvat sol
Kruh
Na tostirani kruh dodati ricottu.
Breskve staviti na grill tavu, po minutu sa svake strane.
Dodati bosiljak te završiti maslinovim uljem i prstohvatom soli.
Reproduktor videozapisa
Media error: Format(s) not supported or source(s) not found
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.