HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Recept za fritatu s povrćem, jajima i svježim biljem savršen je izbor obroka koji će zadovoljiti i one koji preferiraju vegetarijansku hranu. Kombinacija aromatičnih začina, svježih sastojaka poput šparoga i baby špinata te kremaste Burrate stvara ukusan i hranjiv obrok koji je idealan za brunch ili večeru. Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će zasigurno oduševiti vaše goste i obitelj.

frittata sa šparogama i baby špinatom

Potrebni sastojci:

  • 1/2 šalice sjeckanih svježih biljaka poput bosiljka, vlasca i peršina s ravnim listovima
  • 1/4 šalice plus 2 žlice maslinovog ulja, odvojeno
  • Sol i svježe mljeveni crni papar
  • 10 velikih jaja
  • 1/3 šalice vrhnja
  • 28 grama parmezana, naribanog (oko 1/4 šalice)
  • Šparoge – količina po volji (preporučeno oko 450 grama), narezane na komade od cca 2,5 cm, odbacite tvrde krajeve
  • 2 šalice svježeg baby špinata
  • 1 (115 grama) kugla burrate
  • 2 žlice tostiranih pinjola

Priprema: 

Korak 1: Zagrijte pećnicu na 175 °C. Pomiješajte bosiljak, vlasac, peršin i 1/4 šalice ulja u zdjeli. Začinite sa soli i paprom. U drugoj zdjeli istucite jaja, vrhnje i parmezan. Začinite solju i paprom.

Korak 2: Zagrijte preostale 2 žlice ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte šparoge i začinite solju i paprom. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, 3 do 4 minute. Dodajte špinat i kuhajte, miješajte, otprilike 1 minutu. Prelijte smjesu jaja preko povrća i kuhajte, ne miješajući, dok se jaja ne stvrdnu po rubovima, 2 do 4 minute. Premjestite tavu u pećnicu i pecite dok se ne ispeku, 12 do 14 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta.

Korak 3: Stavite burratu u sredinu frittate i lagano je razrežite nožem. Poslužite s vrhom od bilja i posipajte pinjolima.

Preporučeno je ovo jelo servirati vruće. Dobar tek!

frittata sa šparogama i baby špinatom

druge vijesti