HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Izgleda da su princ Harry i Meghan Markle drugu godinu zaredom izostavljeni s popisa pozvanih na Trooping the Colour, jednu od najvećih britanskih proslava koja je službeni rođendan monarha, kralja Charlesa III., Harryjeva oca.

Godišnji događaj trebao bi se održati 15. lipnja.

Trooping the Colour jedna je od najvećih proslava u Britaniji

Iako su Harry (39) i Meghan (42) napustili svoje uloge starijih članova kraljevske obitelji 2020., kraljica Elizabeta II. ipak je dopustila paru da se pojavi na paradi Trooping the Colour 2022.

Bivša američka glumica i njezin suprug, mlađi brat prestolonasljednika princa Williama, fotografirani su tada u Buckinghamskoj palači na proslavi Kraljičinog platinastog jubileja, odnosno 70. godišnjice na prijestolju.

Međutim, Harry i Markle primjetno su nedostajali na fotografijama balkona Buckinghamske palače te godine, a kraljici su se pridružili samo tadašnji princ Charles, njegova supruga Camilla, princ William, Kate Middleton i njihovo troje djece.

Harry i Meghan propuštaju Trooping the Colour drugu godinu zaredom

Izvori su u to vrijeme rekli za The Post da su dvorjani navodno bili zabrinuti da će vojvoda i vojvotkinja od Sussexa zasjeniti kraljicu ako budu prisutni na fotografiranju.

Otkako je Charles preuzeo kraljevske dužnosti svoje majke nakon njezine smrti u rujnu 2022., čini se da je zauzeo još čvršći stav o Harryjevom i Markleinom uplitanju u kraljevske poslove.

Kralj je odlučio ne pozvati mlađeg sina i njegovu ženu na svoj prvi Trooping the Colour prošle godine.

U veljači je Harry nakratko odletio u Veliku Britaniju kako bi posjetio oca nakon što mu je dijagnosticiran rak, no njih dvojica se u posljednje vrijeme nisu mogli puno viđati jer je Charles navodno bio “previše zauzet“.

Zatim je u ožujku Charles naredio da se Harryjevi i Meghanini životopisi izbrišu s web stranice kraljevske obitelji.

Osim Harryja i Meghan Markle, ovogodišnji Trooping the Colour vjerojatno će propustiti i princeza Catherine, koja je usred vlastite borbe s rakom. Ona navodno još uvijek razmišlja hoće li se pojaviti za fotografiranje na balkonu.

druge vijesti