HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Jeste li znali da je pokojna britanska kraljica Elizabeta II. skupljala mlince za papar u šaljivim oblicima? Legendarna majka kralja Charlesa III. bila je stroga no duhovita dama koja se itekako voljela našaliti, a brojne zgode iz njezinog života stanovnici Velike Britanije i dan danas rado prepričavaju. Donosimo najsimpatičnije anegdote kraljice Elizabete II. koje će vam sigurno umamiti osmijeh.

britanska kraljevska obitelj kraljica hello magazine croatia anegdote kraljice Elizabete

Najzabavnije zgode Elizabete II.

Mlinci za papar jako su je radovali

Kraljica je skupljala mlince za papar. Jedan od njezinih najdražih, poklon od prijatelja, stigao je iz talijanskog restorana u obliku plastičnog konobara.

Kad se okrene njegova glava, plastični konobar bi sa šaljivim talijanskim naglaskom povikao: “Lomiš mi vrat!”, a kraljica Elizabeta II. ne bi mogla doći sebi od smijeha.

britanska kraljevska obitelj kraljica hello magazine croatia anegdote kraljice Elizabete

Čuvar na ulazu konjičke utrke jednom ju nije prepoznao

Pokojna kraljica pojavila se na Royal Windsor Horse showu 1991. gdje ju je dočekao stražar rekavši: “Oprosti, ljubavi, ne možeš ući bez naljepnice.”

Kraljica Elizabeta II., bez puno uzrujavanja odgovorila mu je : “Mislim da će mi biti dopušteno da uđem ako provjerite!” Čuvar je kasnije priznao da je mislio da je ona “neka stara draga bakica” koja se izgubila.

Hladni tretman za rastrošnog supruga

Nedugo nakon vjenčanja, kraljica Elizabeta II. i princ Philip otputovali su u Rim, a u to je vrijeme bio i njezin rođendan.

Kraljica se nadala diskretnom, intimnom slavlju no princ Philip organizirao je raskošnu zabavu.

Nakon troga kraljica Elizabeta II. sa suprugom nije razgovarala tjedan dana, piše britanski HELLO!

britanska kraljevska obitelj kraljica hello magazine croatia anegdote kraljice Elizabete

Iza strogog lica krilo se meko srce

Kraljica je u torbici uvijek nosila sitnice “za sreću” koje su joj poklonila njezina djeca. Nosila je i figurice minijaturnih pasa i konja te obiteljske fotografije. Još jedan razlog zašto je uvijek imala torbicu uz sebe je taj što ju je koristila kao signalni uređaj.

Stavljena na stol značila je da želi otići za pet minuta. Prebacivanje s ruke na ruku značilo je da mora nastaviti i razgovarati s nekim drugim.

Nestrpljiva princeza

Neke anegdote kraljice Elizabete sežu u dane kad je bila djevojka.

Mlada princeza Elizabeta jednom je izlila bočicu tinte po glavi u znak protesta jer joj je bilo dosadno ispisivati ​​stupce s glagolima na satu francuskog.

druge vijesti