HELLO
Domagoj Kukec

Princeza Charlene od Monaka zabrinula je svoje obožavatelje nakon što je njezino loše zdravlje rezultiralo njezinim nestankom iz javnog života na nekoliko mjeseci. Kraljevna je prvi put oboljela 2020., provodeći vrijeme u rodnoj Južnoj Africi oporavljajući se od “lošeg zdravstvenog stanja”, a njezin suprug princ Albert potvrdio je da ide na liječenje izvan Monaka.

Princeza Charlene povukla se iz javnosti, sada se napokon oglasila

Princeza Charlene (45), vratila se svom javnom životu u posljednjim mjesecima noseći niz smjelih odjevnih kombinacija, a u novom intervjuu za Monaco-Matin, kraljevna je rekla da je ponovno dobrog zdravlja, nudeći uvid u to kako se brine o sebi.

princeza Charlene

Bivša olimpijska plivačica podijelila je: “Redovito šetam, ali želim se vratiti treninzima plivanja kako bih povratila malo više energije i osjećala se jačom.” Iako je profesionalno plivala, Princeza Charlene povukla se iz sporta 2011. nakon loma gležnja, ali nastavila je trenirati barem tri puta tjedno, često s bivšim olimpijskim trenerom. Međutim, prije svog vjenčanja s princem Albertom, promijenila je režim vježbanja, objašnjavajući da je izbacila trening s utezima i povećala rutinu istezanja kako bi dobila vitkiju liniju.

princeza Charlene

O tome kako je sport oblikovao njezinu osobnost, princeza Charlene je otkrila Vogueu: “Sport mi je dao volju i disciplinu. Također me naučio ostati poniznom.”

Koju bolest je imala Princeza Charlene?

Princeza Charlene onesvijestila se 1. rujna 2020. zbog komplikacija nakon jedne od nekoliko operacija teške i stalne infekcije uha, nosa i grla.

Prevezena je u bolnicu Netcare Alberlito, a palača je izdala sljedeću izjavu za People: “1. rujna Njezino Kraljevsko Visočanstvo Princeza Charlene od Monaka primljena je u bolnicu nakon što joj je postalo loše zbog komplikacija uzrokovanih infekcijom. Njezino Visočanstvo pažljivo prate njezini liječnici, koji kažu da je njezino stanje ohrabrujuće.” Princeza je navodno trebala ići na još jednu operaciju tog dana, ali operacija je odgođena.

princeza Charlene

Navodno je išla na operaciju sredinom svibnja 2021., na drugi zahvat u lipnju i završne operacije u listopadu. Princ Albert potvrdio je krajem listopada 2021. da će uskoro krenuti kući u Monako sa svoje dvoje djece. “Sada joj je mnogo bolje”, rekao je francuskom izdanju Point de Vue. “Ova posljednja operacija koja se odnosila na nosnu pregradu prošla je vrlo dobro. Uskoro ćemo moći razmotriti njezin povratak. Mogu potvrditi da će biti u Monaku mnogo prije nacionalnog praznika.”

Nakon infekcije, princeza Charlene se oporavila od iscrpljenosti. “Mogu reći da je patila od nevjerojatnog umora”, rekao je princ Albert za People. “Nije dobro spavala nekoliko dana i nije dobro jela. Izgubila je mnogo kilograma, što ju je izložilo drugim potencijalnim bolestima. Prehlada ili gripa ili Bože nas čuvaj, Covid.”

PROČITAJTE: Nova uloga Kate Middleton u kojoj će princeza zamijeniti supruga

Odbacio je daljnje spekulacije o Charleninom zdravlju, rekavši za časopis: “Znam da kruže glasine, ali dopustite mi: Ovo nije Covid. I nije povezano s karcinomom. Nije problem u osobnom odnosu. I ako želite raspravljati o drugoj spekulaciji, nije povezano s plastičnom kirurgijom ili radom na licu.” 

druge vijesti