Ne propustite Filmski doček Nove godine u Kaptol Cinema!
Dočekajte 2025. u stilu uz najbolji filmski program i luksuzno iskustvo – osigurajte svoje mjesto za Filmski doček Nove godine u Kaptol Boutique Cinema!
22 studenoga 2024
Bao Bunsi, sushi, tacosi i gyoze, u pomno osmišljenim kombinacijama kakve do sada niste probali, donose okuse fusion Azije i Latinske Amerike.
U zagrebačkom street food i cocktail baru, Jellyfish In Space, jesen je donijela niz uzbudljivih noviteta na meniju, koji će zadovoljiti nepca zaljubljenika u dobru hranu. Okusi fusion Azije i latinoameričke kuhinje čine ponudu jela posebnom i neodoljivom, a ova kombinacija pozicionirala je popularno gastro odredište kao nezaobilaznu destinaciju za sve ljubitelje gastronomije i dobre zabave. Jellyfish je kroz 4 godine rada uspio stvoriti nevjerojatne i jedinstvene okuse koji zadovoljavaju i najistančanija nepca, a bez obzira na kulturnu preferenciju, svatko može pronaći harmoniju okusa koja će ga oduševiti.
Bao Buns duck, harmoničan je spoj mekog kineskog kruha, sporo pečenih pačjih prsa, pico de gallo salse, kikirikija i voćnog umaka od maline i višnje. Kombinacija Bao Bunsa sa sočnom i sporo pečenom svinjskom potrbušinom nadopunjena je mrkvom, kikirikijem i teriyaki majonezom te pruža novu paletu okusa i mirisa. Patka kao glavni sastojak nalazi se i u neizbježnim tacosima koji s pico de gallo salsom, miješanom salatom, kikirikijem i malina/višnja umakom popularnom latinoameričko jelu daju sasvim novu dimenziju. Jesenski preobražaj dobile su i Gyoze koje na novi meni dolaze u dva različita okusa. Zaljubljenici u vege uživat će u tradicionalnom japanskom dumplingsu ispunjenom jabukama, umakom od cimeta i šećerom, dok će zaljubljenici u meso glad utažiti varijantom od svinjetine. Tu je i azijski klasik, sushi, Tuna uramaki nigiri dolazi u kombinaciji sušene rajčice, krem sira, avokada, krastavaca i pico de gallo salse, a Losos age ebi spoj je okusa lososa, kozica u tempuri, pesta, krem sira i avokada. Uz novitete na standardnom meniju, Jellyfish uvodi i dnevna tematska jela posvećena različitim zemljama, zahvaljujući kojima će posjetitelji moći istraživati okuse Grčke, Koreje, Amerike, Južne Amerike i Mediterana te i putovati kulinarskim svijetom. Ovo je prilika za jedinstvenu gastronomsku avanturu i upoznavanje različitih kulinarskih tradicija, a svaka zemlja donosi svoj jedinstveni pečat na jelovnik.
Osim hrane, jesenski meni obogaćen je i pomno osmišljenim koktelima koji uključuju kombinaciju voća i začina i odražavaju duh sezone. Ljubitelji klasika i zaljubljenici u nove okuse, imat će prilike uživati u: Amberu – Jim Beam black, maple sirup, tonik; Pumpkinsteinu – Botran 12 godina rum, pumpkin spice, soda; Sweety pie – Jack Daniels jabuka, apple pie sirup i soda; Cinnamon challenge – croatian rose craft gin, cinnamon syrup, ginger beer; Fatty beach – Beluga vodka, karamel sirup, cranberry sok i Sombrero cafe – Anejo tequila, miodula cafe, espresso, šećer.
Jellyfish In Space, kao i do sada, ostaje mjesto za dobar tjedni ili vikend izlazak uz svirke uživo, koje donosi program „Glazbeni tramvaj“. Više informacija o novitetima i aktualnim ponudama Jellyfisha nalazi se na službenoj Instagram i Facebook stranici.
U današnjem polariziranom društvu, pojam wokeizma zauzima centralno mjesto u političkim i kulturnim raspravama, a Generacija Z – najmlađa generacija na društvenoj sceni – sve više postaje ključni glas u ovom dijalogu.
23 studenoga 2024
Kad razmišljate o poslovanju, možda vas prvo ne asocira riječ "knjigovođa". Možda vam na pamet padnu inovacije, marketing, prodaja ili velike ideje. Ali iza svakog uspješnog projekta stoji jedna tiha, marljiva figura koja sve to drži pod kontrolom – knjigovođa. On je poput kućnog temelja – nevidljiv, ali neophodan. Jer, ruku na srce, bez dobrog knjigovođe, poslovni temelji bi se vrlo brzo uzdrmali.
23 studenoga 2024
Stižu vam gosti koji ne smiju jesti gluten? Ovi božićni keksi bez glutena u obliku slavnog čovječuljka od đumbira će ih oduševiti.
22 studenoga 2024
Damir Kedžo, istaknuti hrvatski glazbenik prepoznatljiv po svom snažnom vokalu i emotivnim interpretacijama, ove će godine po peti put zaredom obogatiti blagdansku atmosferu svojim tradicionalnim božićnim koncertom pod nazivom "Moj Božić, vol. 5".
22 studenoga 2024
Miran Kurspahić pokazuje kako uz fitness i pravu prehranu, u četrdesetima možete zadržati fantastičnu formu i energiju.
22 studenoga 2024