U zagrebačkom street food i cocktail baru, Jellyfish In Space, jesen je donijela niz uzbudljivih noviteta na meniju, koji će zadovoljiti nepca zaljubljenika u dobru hranu. Okusi fusion Azije i latinoameričke kuhinje čine ponudu jela posebnom i neodoljivom, a ova kombinacija pozicionirala je popularno gastro odredište kao nezaobilaznu destinaciju za sve ljubitelje gastronomije i dobre zabave. Jellyfish je kroz 4 godine rada uspio stvoriti nevjerojatne i jedinstvene okuse koji zadovoljavaju i najistančanija nepca, a bez obzira na kulturnu preferenciju, svatko može pronaći harmoniju okusa koja će ga oduševiti.
Oduševite se specijalitetima u Jellyfish In Space cocktail baru
Bao Buns duck, harmoničan je spoj mekog kineskog kruha, sporo pečenih pačjih prsa, pico de gallo salse, kikirikija i voćnog umaka od maline i višnje. Kombinacija Bao Bunsa sa sočnom i sporo pečenom svinjskom potrbušinom nadopunjena je mrkvom, kikirikijem i teriyaki majonezom te pruža novu paletu okusa i mirisa. Patka kao glavni sastojak nalazi se i u neizbježnim tacosima koji s pico de gallo salsom, miješanom salatom, kikirikijem i malina/višnja umakom popularnom latinoameričko jelu daju sasvim novu dimenziju. Jesenski preobražaj dobile su i Gyoze koje na novi meni dolaze u dva različita okusa. Zaljubljenici u vege uživat će u tradicionalnom japanskom dumplingsu ispunjenom jabukama, umakom od cimeta i šećerom, dok će zaljubljenici u meso glad utažiti varijantom od svinjetine. Tu je i azijski klasik, sushi, Tuna uramaki nigiri dolazi u kombinaciji sušene rajčice, krem sira, avokada, krastavaca i pico de gallo salse, a Losos age ebi spoj je okusa lososa, kozica u tempuri, pesta, krem sira i avokada. Uz novitete na standardnom meniju, Jellyfish uvodi i dnevna tematska jela posvećena različitim zemljama, zahvaljujući kojima će posjetitelji moći istraživati okuse Grčke, Koreje, Amerike, Južne Amerike i Mediterana te i putovati kulinarskim svijetom. Ovo je prilika za jedinstvenu gastronomsku avanturu i upoznavanje različitih kulinarskih tradicija, a svaka zemlja donosi svoj jedinstveni pečat na jelovnik.
Osim hrane, jesenski meni obogaćen je i pomno osmišljenim koktelima koji uključuju kombinaciju voća i začina i odražavaju duh sezone. Ljubitelji klasika i zaljubljenici u nove okuse, imat će prilike uživati u: Amberu – Jim Beam black, maple sirup, tonik; Pumpkinsteinu – Botran 12 godina rum, pumpkin spice, soda; Sweety pie – Jack Daniels jabuka, apple pie sirup i soda; Cinnamon challenge – croatian rose craft gin, cinnamon syrup, ginger beer; Fatty beach – Beluga vodka, karamel sirup, cranberry sok i Sombrero cafe – Anejo tequila, miodula cafe, espresso, šećer.
Jellyfish In Space, kao i do sada, ostaje mjesto za dobar tjedni ili vikend izlazak uz svirke uživo, koje donosi program „Glazbeni tramvaj“. Više informacija o novitetima i aktualnim ponudama Jellyfisha nalazi se na službenoj Instagram i Facebook stranici.
U rovinjskom hotelu Lone jučer je sve prštalo od ljepote, a razlog je jubilarni, 35. izbor Kraljice Hrvatske 2025. za Kraljicu Svijeta. Nova Kraljica Hrvatske je Lana Lourdes Rupić iz Šibenika. Titula Prve princeze dodijeljena je Liv Šumak iz Zagreba, koja je uz lentu Prve princeze osvojila i lentu Kraljice elegancije. Druga princeza postala je Petra Vuleta iz Osijeka. Nina Mrvić iz Rijeke ponijela je titulu Kraljice osobnosti, Daniela Jagodić iz Rijeke osvojila je lentu Kraljice fotogeničnosti, dok je Korina Sviben iz Zagreba proglašena Kraljicom medija.
Postoje putovanja koja ne traže opravdanje, već se događaju iz unutarnje potrebe za predahom, promjenom ritma i povratkom sebi, a zima u Alpama upravo je takav poziv. Snijeg koji škripi pod skijama, oštar planinski zrak i tišina koju prekida tek žamor žičara stvaraju kulisu u kojoj svakodnevne brige ostaju daleko u dolini. Istraživanje Booking.coma o putnim predviđanjima za 2026. godinu potvrđuje ono što mnogi već osjećaju – čak 71 posto hrvatskih putnika vjeruje da je spontanost sama po sebi dovoljan razlog za odlazak na odmor, dok njih 80 posto smatra da je nakon napornog rada predah nagrada koju su zaslužili.
Ove sezone FOREO donosi čaroliju self-care rituala – od luksuznih uređaja za čišćenje i spa tretmane kod kuće do napredne njege lica i osmijeha, sve uz ekskluzivne popuste i limited edition blagdanske ponude.
U Centru kulture Ribnjak u Zagrebu, 18. prosinca 2025. godine, od 10 do 23 sata, održat će se cjelodnevni program povodom Međunarodnog dana migranata, koji je Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila 18. prosinca 2000. godine. Cilj obilježavanja ovoga dana je isticanje doprinosa migranata društvima u kojima žive, promicanje zaštite ljudskih prava te osiguravanje dostojanstvenih životnih uvjeta za sve.
Sezona darivanja službeno je otvorena, a Fashion&Friends i Fashion Company pretvaraju shopping u pravo modno iskustvo! Ljubitelji vrhunskih brendova i ove godine mogu uživati u božićnim popustima do –50% na najpoželjnije kolekcije.
Koncert Maje Šuput ispred JOY Shopping Rugvice bio je vrhunac otvorenja 11. prosinca 2025., ali za posjetitelje sada kreće najzanimljiviji dio prosinca. U cijeloj shopping zoni Rugvica nastavljaju se adventski sadržaji i pogodnosti, od sezonskih popusta i nagradnih igara do besplatnog zamatanja poklona i obiteljskih animacija. Uz jednostavan dolazak na izlazu s autoceste i veliki besplatan parking, zona je osmišljena kao praktičan izbor za shopping, ručak i blagdansku atmosferu u jednom odlasku.
Zagrebački Advent ove je godine dobio neočekivano topao i mekan dodatak. Omiljeni cappuccino postao je još posebniji zahvaljujući brendu Barcaffè koji je goste odabranih kafića iznenadio mekanim, toplim dekicama – savršenim suputnikom za zimska druženja uz šalicu omiljenog napitka.
Pjevačica Feminnema otvoreno je progovorila o vjeri, obitelji i društvenim temama, a njezine objave izazvale su podijeljene reakcije na društvenim mrežama.
Trajno isključenje Dalibora Matanića iz DHFR-a mnogi već nazivaju presedanom u domaćoj filmskoj industriji, ali i jasnom porukom o nultoj toleranciji prema nasilju i zloupotrebi moći u profesionalnom okruženju.