HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Chef Jeffrey Vella i njegov tim već su godinama poznati po gotovo poetskom pristupu kuhanju. No sada je i Michelin prepoznao ono što gosti već odavno znaju – da je ovo iskustvo za pamćenje. Cap Aureo je upravo postao nositelj svoje prve Michelinove zvjezdice.

Što to znači za goste? Degustacijski meni koji se sastoji od dvadesetak minijaturnih, ali impresivno koncipiranih sljedova. Jelovnik koji se neprestano mijenja – ne samo sezonski, već i prema mikroklimatskim promjenama, dostupnosti namirnica i inspiraciji dana. Svaki tanjur priča priču o Istri, ali i o suvremenoj gastronomiji koja ne poznaje granice.

cap auero

Fotografije za knjigu Flavours of Istria
Photo Mario Kučera

Vella je od samog početka gradio Cap Aureo na ideji duboke povezanosti s prirodom. Povrće je tretirano s poštovanjem kakvo obično vežemo uz skupe komade mesa ili rijetke delicije. Sve je organsko, lokalno i često ubrano doslovno nekoliko sati prije nego što se posluži. Gosti tako ne dobivaju samo obrok, već uvid u filozofiju života – onu koja slavi ravnotežu, čistoću i suptilnost.

Vinska karta dodatno naglašava lokalnu autentičnost – s naglaskom na hrvatske vinare, pjenušce i odabrane etikete koje upotpunjuju svaki slijed na tanjuru.

cap auero

U trenutku kada je globalna gastronomija sve glasnija, Cap Aureo pokazuje da je tišina, preciznost i autentičnost ono što zaista ostaje u pamćenju. Michelinova zvjezdica ovdje nije cilj, već posljedica – rezultat predanog rada, zanatske vještine i vizije koja pomiče granice očekivanog.

Restoran Cap Aureo nalazi se u sklopu Grand Park Hotela u Rovinju i dio je gastronomske ponude Maistra kolekcije, koja se već godinama pozicionira kao lider vrhunske domaće gastronomije.

cap auero

Fotografije za knjigu Flavours of Istria
Photo Mario Kučera

druge vijesti