HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

U posljednjih desetak godina putovanja su postala pristupačnija, no odlazak u stranu zemlju i dalje se smatra luksuzom te zahtjeva pomno osmišljeni budžet. Besplatne turističke atrakcije zato su raj za džep i oči svakog svjetskog putnika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mini Celebrity (@niikkibb)

Baš zato, prije odlaska na putovanje uvijek je dobro provjeriti što određena lokacija turistima nudi potpuno besplatno, kako bi iskoristili svaku priliku da uštedite novac koji će vam sigurno trebati tijekom putovanja.

Dok se među najskupljim atrakcijama svijeta smatraju posjet Empire State Buildingu u New Yorku te Westminsterskoj palači, postoje još atraktivnija i zanimljivija mjesta na svijetu za koja nećete morati izdvojiti ni euro.

Gdje se sve nalaze vrhunske besplatne turističke atrakcije?

Tvrtka za iznajmljivanje kuća za odmor Casago, krenula u potragu za najboljim besplatnim atrakcijama na svijetu i koristeći TripAdvisor recenzije, istražila koja su besplatna turistička mjesta najbolje ocijenjena.

Prema njihovom istraživanju, najbolje besplatne atrakcije na svijetu ima ljupki belgijski gradić Bruges, a na prvom mjestu je Muzej mini harfa! Ljupki muzej, koji vodi harfist i entuzijast Luc Vanlaere, ima pet zvjezdica na recenzijama i apsolutno oduševljava turiste, a ulaz je besplatan. To je mjesto za intimne koncerte, osmišljeno da očara publiku ljepotom zvuka harfe.

Na drugom mjestu nalazi se Nacionalni muzej američkih zračnih snaga u Americi. Ovo mjesto uključuje mnoštvo izložbi koje pokrivaju različita razdoblja povijesti američkih zračnih snaga, od ranih godina do galerije projektila, a 92,85 posto njegovih recenzija na TripAdvisoru ima pet zvjezdica.

Treći na popisu je Horseshoe Falls, najveći od tri vodopada koji čine slapove Niagare u Kanadi. Budući da 92,7 posto recenzija ovog legendarnog prirodnog mjesta ima pet zvjezdica, jasno je da Horseshoe Falls ne zaostaje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mini Celebrity (@niikkibb)

Ovo su najbolje besplatne turističke atrakcije koje svakako vrijedi posjetiti

Istraživanje je pokazalo što misle stvarni posjetitelji besplatnih turističkih atrakcija svijeta i dovelo do popisa od top 10, koji svakako vrijedi spremiti.

  • Luc Vanlaere Harpist (Mini muzej harfe), Belgija
  • Nacionalni muzej američkih zračnih snaga, SAD
  • Horseshoe Falls, Kanada
  • Nacionalni muzej pješaštva i vojni centar, SAD
  • Jezero Bacalar, Meksiko
  • Zlatni hram, Indija
  • Cerro Fitz Roy, Argentina
  • Grobnica neznanog vojnika, SAD
  • Australski ratni spomenik, Australija
  • Lanta za dobrobit životinja, Tajland

druge vijesti