HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Kad su putovanja u pitanju izbor destinacije ovisi o vašim interesima. Jesu li na vrhu vaše ljestvice neponovljive avanture, susret s netaknutom prirodom, luksuz, shopping ili odmaranje na plaži uz budget friendly ponudu i pogled koji ostavlja bez daha.

Izbor “idealnog mjesta za putovanje” uvijek je sasvim osobni izbor no ako namjeravate putovati van mjesta u kojem živite, svakako je dobro pogledati top ljestvice koje nam mogu reći koliko je trenutno zakrčena neka destinacija, gdje ćemo dobiti najbolje doživljaje i fotografije za uspomenu te kakva je razina sigurnosti poznatih turističkih destinacija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Barcelona (@visitbarcelona)

Najnovije istraživanje provela je tvrtka Cruise Croatia koja je izradila uistinu aktualnu i jedinstvenu listu najpopularnijih zemalja za putovanje prema TikToku.

Ako vas zanima gdje želi putovati generacija Z, čitajte dalje.

Najpoželjnije destinacije 2023. fotogenične su i zabavne

Kakve destinacije najviše privlače mlade? One na kojima se mogu dobro zabaviti, snimiti odlične fotke i sadržaj za društvene mreže te koje su vidjeli u popularnim serijama.

Hashtag #barcelonathingstodo posebno je popularan među korisnicima generacije Z, što ne iznenađuje, s obzirom da je grad domaćin velikih godišnjih festivala kao što su Primavera, Sonar Festival i San Joan.

New York je na drugom mjestu, a korisnici te mreže često traže savjete za posjet Velikoj Jabuci od Tiktokera koji žive u gradu. Pariz je treći, vjerojatno zbog uvijek predvidljive senzacije na društvenim mrežama kao što je tjedan mode. Također, popularnost bi se mogla pripisati TV serijama smještenim u tim gradovima s Emily in Paris na čelu.


Europa sveukupno ima vrlo dobre ocjene, jer pet gradova zauzima prvih šest mjesta. Čini se da je trend europskog ljeta tu da ostane.

Neki malo manje očekivani, ali vrijedni spomena su Lima, takozvana ‘kulinarska prijestolnica’ Južne Amerike, i atraktivna Jakarta koja se sastoji od preko 100 otoka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Visit Lima (@visitlimaofficial)

Jeste li spremni pročitati cijelu listu destinacija koje se najviše pretražuju na TikToku?

TikTok lista: najpoželjnije destinacije 2023.

  • Barcelona, Španjolska
  • New York City, USA
  • Pariz, Francuska
  • London, UK
  • Istanbul, Turska
  • Madrid, Španjolska
  • Lima, Peru
  • Jakarta, Indonezija
  • Tokyo, Japan
  •  Singapur

Još vijesti iz svijeta celebrityja, kraljevskih dvora, mode, ljepote, glazbe, serija, putovanja i vjenčanja čitajte na Hello! Croatia.

Slažete li se s ovom listom?

Vidi Rezultate

Loading ... Loading ...

druge vijesti