HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Dugine planine Zhangye Danxia u Kini jedno su od najistaknutijih neobičnih i lijepih mjesta koje svakako treba posjetiti tijekom života.

Dugine planine Zhangye Danxia izgledaju nestvarno, no postoje

Ove zapanjujuće planine nalaze se u pokrajini Gansu, a poznate su po svojim živim bojama koje su rezultat milijuna godina geološke aktivnosti.

Dugine planine sastoje se od slojeva pješčenjaka i drugih minerala koje su tijekom vremena erodirali vjetar i voda, stvarajući jedinstven krajolik raznobojnih kamenih formacija koje oduzimaju dah. Boje planina kreću se od crvene i narančaste do plave i zelene, stvarajući nadrealno i nezemaljsko ozračje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BeautifulChina (@chinadestinations)

Kada posjetiti Dugine planine Zhangye Danxia?

Najbolje doba godine za posjet Duginim planinama Zhangye Danxia u Kini je od kraja svibnja do rujna. Tada je vrijeme toplo i suho, s ugodnim temperaturama za planinarenje i istraživanje područja.

Važno je napomenuti da su Rainbow Mountains popularno turističko odredište i da mogu biti pune turista na vrhuncu sezone. Ako želite izbjeći gužve, razmislite o posjeti u razdoblju od travnja do svibnja ili od rujna do listopada, kada je vrijeme još uvijek ugodno, ali je broj posjetitelja manji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DATABASES (@databases)

Ipak, važno je znati da vrijeme u tom području može biti nepredvidivo, s iznenadnim kišnim olujama i kolebanjima temperature. Treba ponijeti odgovarajuću odjeću i opremu za različite vremenske uvjete te provjeriti prognozu prije planiranja putovanja.

Posjetitelji mogu istražiti područje pješice, uživati u zapanjujućim pogledima i diviti se prirodnoj ljepoti krajolika. Postoji i nekoliko pješačkih staza koje nude različite vidikovce na planine.

Općenito, Dugine planine Zhangye Danxia doista su jedinstvena i lijepa destinacija, koju moraju posjetiti svi koji su zainteresirani za prirodna čuda i geološke formacije.

Lokalna događanja oko kojih možete planirati svoj posjet Duginim planinama

1. Festival nacionalnog geološkog parka Zhangye Danxia

Ovaj se festival održava krajem kolovoza ili početkom rujna i slavi jedinstvene geološke formacije na tom području. Posjetitelji mogu uživati u kulturnim izvedbama, hrani i vođenim obilascima parka.

2. Zhangye International Kite Festival

Ovaj festival održava se krajem kolovoza ili početkom rujna, a slavi tradicionalno kinesko  puštanje zmajeva. Posjetitelji mogu promatrati šarene zmajeve svih oblika i veličina kako ispunjavaju nebo te sudjelovati u radionicama izrade zmajeva.

3. Zhangye Horse Racing Festival

Ovaj festival održava se krajem srpnja ili početkom kolovoza i popularan je događaj među lokalnim stanovništvom. Posjetitelji mogu gledati konjske utrke, tradicionalne predstave te kušati domaću hranu i piće.

4. Zhangye International Marathon

Ovaj maraton održava se krajem kolovoza ili početkom rujna, a popularan je događaj za trkače iz cijelog svijeta. Staza vijuga kroz zadivljujuće krajolike Rainbow Mountains, pružajući poglede koji oduzimaju dah.

Ovisno o godišnjem dobu koje posjećujete, možda ćete moći doživjeti jedno od ovih jedinstvenih kulturnih slavlja.

druge vijesti