Mnogi ljudi su veliki ljubitelji hrane i uživaju u pripremi ukusnih jela, ali isto tako vole posjećivati mjesta gdje se dobro jede.
Najskuplji restorani na svijetu:
Prvi na listi je najskuplji svjetski restoran – Sublimotion. Cijena večere po osobi kreće se između 1 500 i 1 900 eura. Ovaj restoran smješten je na Ibizi u Španjolskoj, i ima samo jedan stol za 12 osoba. Nude molekularnu gastronomiju i prvi gastronomski show na svijetu. Hrana će se pojaviti na vašem stolu, a da to možda nećete ni primijetiti.
Slijedi Masa Takayama, jedan od najboljih chefova s Michelinovim zvjezdicama u SAD-u, vlasnik restorana Masa, drugog najskupljeg na svijetu. Cijene po osobi kreću od 600 američkih dolara pa naviše, ne uključujući piće i porez. Masa se nalazi u New Yorku i specijaliziran je za sushi i japansku gastronomiju, a sve priprema isključivo Masa Takayama. Rezervacije treba napraviti najmanje mjesec dana unaprijed jer restoran ima samo 24 mjesta.
Na trećem mjestu je Kyoto-Kitcho, najljepši i jedan od najstarijih restorana u Japanu. Cijena za meni po osobi iznosi oko 550 američkih dolara. Kitcho Arashiyama Honten smješten je u Kyotu i otvoren je još davne 1901. godine. Ovaj stari restoran vodi treća generacija vlasnika Tokuoka Kunio, a poslužuju autentičnu i tradicionalnu japansku gastronomiju te ceremoniju čaja u hramskom okruženju.
Četvrto mjesto zauzima Guy Savoy, smješten u Parizu. Cijena večere po osobi iznosi 395 eura. Ovdje možete kušati francuske specijalitete, a cijene variraju ovisno o odabranom jelovniku.
Alain Ducasse au Plaza Athénée je peti najskuplji restoran na svijetu, smješten u istoimenom hotelu u Parizu. Cijena obroka po osobi iznosi 380 eura. Restoran je poznat po prekrasnom stropu ukrašenom s 10 000 kristala i priboru za jelo dizajniranom još u 1970-ima.
U današnjem polariziranom društvu, pojam wokeizma zauzima centralno mjesto u političkim i kulturnim raspravama, a Generacija Z – najmlađa generacija na društvenoj sceni – sve više postaje ključni glas u ovom dijalogu.
Kad razmišljate o poslovanju, možda vas prvo ne asocira riječ "knjigovođa". Možda vam na pamet padnu inovacije, marketing, prodaja ili velike ideje. Ali iza svakog uspješnog projekta stoji jedna tiha, marljiva figura koja sve to drži pod kontrolom – knjigovođa. On je poput kućnog temelja – nevidljiv, ali neophodan. Jer, ruku na srce, bez dobrog knjigovođe, poslovni temelji bi se vrlo brzo uzdrmali.
S krajem 2024. godine, Hrvatska će započeti implementaciju fiskalizacije u B2B segmentu, čime će digitalizirati poslovanje između tvrtki i poboljšati učinkovitost poreznog sustava. Uvođenjem obvezne razmjene eRačuna, svi poslovni subjekti bit će obavezni prilagoditi svoje sustave za elektroničko izdavanje i fiskalizaciju računa. Ovaj prijelaz na digitalni sustav dolazi kao nastavak uspješnog uvođenja fiskalizacije u prometu gotovinom.
Večeras se tisuće ljudi u Velikoj jabuci divilo svjetlima koja su uljepšavala jedan od najpoznatijih i najposjećenijih arhitektonskih dragulja na svijetu.