Obožavate torte od sira? Isprobajte ovaj brzi recept za najukusniju tortu od ricotte u kojoj se ljube hrskavi keksi, osvježavajući limun i svježe maline. Cheesecake od ricotte idealan je način da svoj omiljen recept isprobate na novi način!
Za ovaj cheesecake od ricotte nije potrebna pećnica
Ovu tortu može napraviti baš svatko, bez obzira na razinu kulinarskog iskustva, a najbolji je dio cijele priče što za ovaj desert ne trebate pećnicu.
Torta je idealna za svako godišnje doba pa se potrudite dopuniti ugođaj zanimljivim stolnjakom, i prigodnim cvijećem u vazi.
Stručnjaci kažu da uz tortu od sira najbolje pristaju kava, zeleni čaj ili limunada, a ako želite svoje goste počastiti kapljicom alkohola, izaberite bijelo vino, rose ili gin-tonic.
Dobar tek i uzdravlje!
Recept za cheesecake od ricotte kojim ćete oduševiti sebe i druge
SASTOJCI:
220 g Digestive keksa
100 g otopljenog maslaca
250 g ricotta sira
600 g kremastog sira po izboru
200 g šećera u prahu
Naribana korica 2 limuna i cijeđeni sok jednog limuna
150 g malina
POSTUPAK:
1. Izrežite papir za pečenje u obliku kruga prema širini kalupa i “zalijepite” na dno kalupa za pečenje uz pomoć malo maslaca
2. Sameljite kekse u procesoru ili ih stavite u plastičnu vrećicu, zamotajte kuhinjskom krpom pa izlupajte valjkom. Maslac rastopite u mikrovalnoj pećnici ili na sobnoj temperaturi i pričekajte da se ohladi.
3. Pomiješajte izmrvljene kekse s maslacem, a zatim smjesu ravnomjerno rasporedite na dno kalupa te je utisnite i zagladite.
4. U zdjeli mikserom lagano razradite ricottu i šećer u prahu. Dodajte svježi sir i kuhačom nastavite miješati kako bi smjesa bila pahuljasta. Postupno dodajte koricu i sok limuna i dalje ručno miješajući kremu.
5. Smjesu prelijte u kalup te ravnomjerno zagladite vrh.
6. Stavite tortu u hladnjak na barem 3-4 sata.
7. Prije posluživanja ukrasite malinama.
Uživajte!