HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Tikvica je jedno od najomiljenijih ljetnih povrća jer se može pripremati na bezbroj načina. U spiralizatoru postaje zdrava i niskokalorična verzija tjestenine, izvrsna uz povrtni ili mesni umak.

Tikvice nikad ukusnije! Hello Magazin Croatia

Mnoge domaćice obožavaju i pohane tikvice, one s roštilja ili punjene mesom i pečene u pećnici.

PROČITAJTE: Recept s palentom i tikvicama Antonije Blaće

Od tikvica, sira, jaja i malo vrhnja možete napraviti ukusan složenac koji se jede i topao i hladan.

Tikvice nikad ukusnije! Hello Magazin Croatia

Idealno je jelo za lagani ručak ili večeru, a možete ga unaprijed pripremiti, spremiti u hladnjak i uživati u porcijama tijekom cijelog tjedna.

Sastojci:
  • 3 tikvice,
  • 3 jaja,
  • 3 češnja češnjaka,
  • 200 g naribanog cheddara ili gaude,
  • 100 ml milerama,
  • 30 g naribanog parmezana,
  • 2 žlice maslaca,
  • 1 čajna žličica sušenog bosiljka,
  • sol i papar po želji,
  • svježi peršin za ukrašavanje.
Priprema:
  • Zagrijte pećnicu na 180 °C
  • Tikvice operite, posušite i narežite na kolutiće debljine oko pola centimetra
  • Lim za pečenje premažite maslacem pa složite tikvice
  • Preko tikvica pospite pola količine naribanog cheddara ili gaude
  • U zdjeli istucite jaja pa im dodajte parmezan, mileram, nasjeckani češnjak, sol, papar i sušeni bosiljak
  • Prelijte smjesu preko tikvica i sira te pecite oko 25 minuta
  • Izvadite složenac, pospite ostatkom sira i vratite u pećnicu na 5–10 minuta, dok se sir lijepo ne zapeče

Poslužite uz svježi peršin i sezonsku salatu.


druge vijesti