Kako iskoristiti sezonu u kojoj se ne možemo zasititi slasnih breskvi? Hvaljeni hrvatski mladi chef Leo Jurešić ima dvije divne ideje među kojima su i recepti s breskvama koje su izuzetno elegantne i neočekivane, a tako jednostavne i ukusne. Leo obožava breskve u sklopu hrvatskih bruschetta, a priprema iz uh dva mnogima omiljena sira.
Recepti s breskvama Lea Jurešića koje morate isprobati
Kad su recepti s breskvama u pitanju, Leo Jurešić predlaže da se poigrate s burattom i ricottom pa tako donosi dvije ideje.
Bruschetta s ricottom i breskvama
Breskva & Ricotta
Breskva
Ricotta
Maslinovo ulje
Prstohvat sol
Kruh
Na tostirani kruh dodati ricottu.
Breskve staviti na grill tavu, po minutu sa svake strane.
Dodati bosiljak te završiti maslinovim uljem i prstohvatom soli.
Breskva & Burrata
Breskva
Burrata
Maslinovo ulje
Prstohvat soli
Na tostirani kruh dodati Burratu i dodati maslinovo ulje.
Prethodno zaleđene breskve naribati te posoliti.