HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Postoji li osoba iz Hrvatske koja ne obožava sarmu? Dok vani utješnom hranom, koja budi emocije i u hladnim danima budi osjećaj topline smatraju jela poput tjestenine sa sirom, na našim prostorima u zimskim mjesecima upravo je sarma obožavano jelo koje se s veseljem jede danima. Tako je i u domu poznate hrvatske glumice Ecije Ojdanić koja obožava spremati sve – od morskih specijaliteta do popularnih savitaka sa zeljem i mesom. Ecija Ojdanić upravo je otkrila svoj savršen recept za sarmu, a mi ćemo ga sa zadovoljstvom isprobati!

Jeste li i vi fan sarme?

Vidi Rezultate

Loading ... Loading ...

Ecija Ojdanić donosi recept za sarmu od kojeg rastu zazubice

“Dakle, ipak recept za sarme, sarme, a ne arambašiće, sorry, mama. I moj i sin i muž su mi znali reći, e, ove sarme su bolje od tvojih. To je bio dovoljan motiv da krenem u istraživanje, skupljanje tips &tricks, i došla sam do čarobne formule koje su proizvele najbolje sarme prema neovisnoj ocjeni mojih ukućana”, napisala je Ecija Ojdanić na početku snimke i tako odala svoju motivaciju da pronađe najukusniji recept za sarmu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic)

Recept za sarmu i tajni sastojci by Ecija Ojdanić

Sastojci:

  • 1 kg mljevenog mesa( 70 dkg junetine i 30 dkg svinjetine)
  • suha svinjska rebarca(obavezno)+kobase opcionalno
  • 2 glavice kapule ili crvenog luka
  • 10 dkg suho nasjeckane pancete
  • 2 česna češnjaka, samo malo da zamiriše
  • 1 veća glavica kiselog kupusa(zelja), i nešto malo naribanog
  • 10 dkg ječma (orza)
  • sol, papar, papar u zrnu, paprika dimljena slatka, malo Harise, malo provansalskih trava,
  • ulje od suncokreta
  • jedno jaje

PROČITAJTE: Lejla Filipović ovo obiteljsko jelo radi kad ide na put – Ima da ga jedu dok se ne vratim

Postupak:

  • Ječam kratko namočiti, i prokuhati , svinjska rebarca također
  • Na ulju zdinstati kapulu, češnjak i pancetu, malo ohladiti i dodati u mljeveno meso.
  • Ubaciti ječam, začine, 1 jaje .. dobro, dobro, promiješati..
  • Odvojiti listove kupusa, odrezati tvrdi dio peteljke .
  • Motati meso u listove kupusa.
  • U duboki lonac, preporučam veći od mog, staviti malo ulja na dno, slagati sloj naribanog kupusa, pa sarme, pa suho meso.
  • Zadnji sloj neka bude ribani kupus .
  • Uliti vodu, staviti lovor, papar u zrnu. Nakon nekih sat ipo, dodati zapršku. Nisam ljubitelj zaprške, ali u sarmu je stavim.. napravim blagu, sa žlicom brašna.I kuham sve dok meso iznutra ne izgubi crvenu boju, a listovi kupusa(zelja) ne omekšaju.

“Gotovo uvijek ih spremam prije nekog mog poslovnog puta. I tako materijaliziram svoju ljubav prema njima u najfinije sarme. P.S: trebam pod hitno nabaviti veći lonac P.P.S: već mjesec i pol dana čekamo majstora da nam postavi novu napu”, zaključila je na kraju simpatična glumica.

Jedva čekamo da dođemo kući s posla i isprobamo sarme a la Ecija!

 


druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025