HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Postoji li osoba iz Hrvatske koja ne obožava sarmu? Dok vani utješnom hranom, koja budi emocije i u hladnim danima budi osjećaj topline smatraju jela poput tjestenine sa sirom, na našim prostorima u zimskim mjesecima upravo je sarma obožavano jelo koje se s veseljem jede danima. Tako je i u domu poznate hrvatske glumice Ecije Ojdanić koja obožava spremati sve – od morskih specijaliteta do popularnih savitaka sa zeljem i mesom. Ecija Ojdanić upravo je otkrila svoj savršen recept za sarmu, a mi ćemo ga sa zadovoljstvom isprobati!

Jeste li i vi fan sarme?

Vidi Rezultate

Loading ... Loading ...

Ecija Ojdanić donosi recept za sarmu od kojeg rastu zazubice

“Dakle, ipak recept za sarme, sarme, a ne arambašiće, sorry, mama. I moj i sin i muž su mi znali reći, e, ove sarme su bolje od tvojih. To je bio dovoljan motiv da krenem u istraživanje, skupljanje tips &tricks, i došla sam do čarobne formule koje su proizvele najbolje sarme prema neovisnoj ocjeni mojih ukućana”, napisala je Ecija Ojdanić na početku snimke i tako odala svoju motivaciju da pronađe najukusniji recept za sarmu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic)

Recept za sarmu i tajni sastojci by Ecija Ojdanić

Sastojci:

  • 1 kg mljevenog mesa( 70 dkg junetine i 30 dkg svinjetine)
  • suha svinjska rebarca(obavezno)+kobase opcionalno
  • 2 glavice kapule ili crvenog luka
  • 10 dkg suho nasjeckane pancete
  • 2 česna češnjaka, samo malo da zamiriše
  • 1 veća glavica kiselog kupusa(zelja), i nešto malo naribanog
  • 10 dkg ječma (orza)
  • sol, papar, papar u zrnu, paprika dimljena slatka, malo Harise, malo provansalskih trava,
  • ulje od suncokreta
  • jedno jaje

PROČITAJTE: Lejla Filipović ovo obiteljsko jelo radi kad ide na put – Ima da ga jedu dok se ne vratim

Postupak:

  • Ječam kratko namočiti, i prokuhati , svinjska rebarca također
  • Na ulju zdinstati kapulu, češnjak i pancetu, malo ohladiti i dodati u mljeveno meso.
  • Ubaciti ječam, začine, 1 jaje .. dobro, dobro, promiješati..
  • Odvojiti listove kupusa, odrezati tvrdi dio peteljke .
  • Motati meso u listove kupusa.
  • U duboki lonac, preporučam veći od mog, staviti malo ulja na dno, slagati sloj naribanog kupusa, pa sarme, pa suho meso.
  • Zadnji sloj neka bude ribani kupus .
  • Uliti vodu, staviti lovor, papar u zrnu. Nakon nekih sat ipo, dodati zapršku. Nisam ljubitelj zaprške, ali u sarmu je stavim.. napravim blagu, sa žlicom brašna.I kuham sve dok meso iznutra ne izgubi crvenu boju, a listovi kupusa(zelja) ne omekšaju.

“Gotovo uvijek ih spremam prije nekog mog poslovnog puta. I tako materijaliziram svoju ljubav prema njima u najfinije sarme. P.S: trebam pod hitno nabaviti veći lonac P.P.S: već mjesec i pol dana čekamo majstora da nam postavi novu napu”, zaključila je na kraju simpatična glumica.

Jedva čekamo da dođemo kući s posla i isprobamo sarme a la Ecija!

 

druge vijesti