Poznata hrvatska glumica i TV voditeljica Doris Pinčić, u nedavnoj objavi podijelila je recept za tradicionalno jelo – Kelj pitu, koju, kako kaže, i sama obožava. Doris je ovaj jednostavan i tradicionalan recept opisala kao ”ideju za ručak, prilog ili što god vam već padne na pamet, jer je baš fino i jednostavno…”, objasnila je TV voditeljica.
Potrebni sastojci:
Kelj,
3 jaja,
kukuruzno brašno,
mozzarella,
mileram sir,
mlijeko,
sol,
papar,
maslinovo ulje,
tvrdi sir.
Priprema:
Skuhati kelj i ostaviti ga da se hladi,
pripremiti smjesu od 3 jaja, 2 žlice kukuruznog brašna, mozzarelle, mileram sira i malo mlijeka (odokativno – ovisi o veličini pite koju pripremate),
ohlađeni kelj dodati u smjesu,
pleh nauljiti maslinovim uljem,
u nauljeni pleh izliti smjesu i na vrh naribati malo tvrdog sira (po volji),
staviti u zagrijanu pećnicu i peći dok pita ne pozlati odozgora.
Doris je na humorističan način pojasnila zašto bi njezini pratitelji trebali isprobati ovo lagano, svim generacijama drago jelo;
”Tko ne voli kelj – dobar način da se sprijateljite. Tko ne može bez mesa – na vrh još malo pancete ili kobasice. Tko ne zna što bi ujutro jeo – super ideja. Tko ne zna stati kad je nešto fino (kao ja)..nema pomoći”