HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Poznata hrvatska glumica i TV voditeljica Doris Pinčić, u nedavnoj objavi podijelila je recept za tradicionalno jelo – Kelj pitu, koju, kako kaže, i sama obožava. Doris je ovaj jednostavan i tradicionalan recept opisala kao ”ideju za ručak, prilog ili što god vam već padne na pamet, jer je baš fino i jednostavno…”, objasnila je TV voditeljica.

recept za kelj pitu

Potrebni sastojci: 

  • Kelj,
  • 3 jaja,
  • kukuruzno brašno,
  • mozzarella,
  • mileram sir,
  • mlijeko,
  • sol,
  • papar,
  • maslinovo ulje,
  • tvrdi sir.

Priprema: 

  1. Skuhati kelj i ostaviti ga da se hladi,
  2. pripremiti smjesu od 3 jaja, 2 žlice kukuruznog brašna, mozzarelle, mileram sira i malo mlijeka (odokativno – ovisi o veličini pite koju pripremate),
  3. ohlađeni kelj dodati u smjesu,
  4. pleh nauljiti maslinovim uljem,
  5. u nauljeni pleh izliti smjesu i na vrh naribati malo tvrdog sira (po volji),
  6. staviti u zagrijanu pećnicu i peći dok pita ne pozlati odozgora.

recept za kelj pitu

Doris je na humorističan način pojasnila zašto bi njezini pratitelji trebali isprobati ovo lagano, svim generacijama drago jelo;

”Tko ne voli kelj – dobar način da se sprijateljite.
Tko ne može bez mesa – na vrh još malo pancete ili kobasice.
Tko ne zna što bi ujutro jeo – super ideja.
Tko ne zna stati kad je nešto fino (kao ja)..nema pomoći” 

druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025