Lagana, ukusna i idealna za proljetne i ljetne vikende… Mmmm… Puding tortaDomaćice Sanje nikog neće ostaviti ravnodušnim, a zbog jednostavne pripreme u svojoj je kuhinji bez puno problema i sekiracije može izvesti čak i amater kojem torte i kolači inače nisu jača strana.
Poznata hrvatska food blogerica Sanja Mijac, poznatija pod nadimkom Domaćica Sanja, već nas godinama osvaja svojim ukusnim receptima koje je lako ponoviti, a zbog kojih na račun šefa kuhinje u svakoj prigodi stižu same pohvale. Ovaj put, razveselila nas je finom tortom od pudinga, čija kremasta tekstura jamči pravi užitak.
Ova puding torta oduševit će i najzahtjevnije
“Najbrža torta ikada – Puding torta!”, napisala je Sanja Mijac uz fotografije svoje torte te dodala:
“Vidjela sam da ju rade s jagodama, ali nama je najbolja s bananama, a umjesto pudinga od vanilije možete koristiti i druge okuse ili u ovaj dodati otopljenu čokoladu..
“Ovdje nema jaja, a odlična je i s biljnim mlijekom i veganskim jogurtom, isprobano.”
Puding torta Domaćice Sanje – kako je pripremiti bez greške
Sastojci:
1 l mlijeka
100 g šećera
2 pudinga od vanilije
1 kiselo vrhnje (200 g)
dodatno: 330 g petit keksa, 5 banana ili voće po izboru
Priprema:
Skuhajte pudinge u litri mlijeka skupa sa šećerom.
U skuhano i vruće dodajte kiselo vrhnje, promiješajte.
Kekse razlomite na manje komade pa umiješajte u puding.
Banane narežite na kolutiće pa umiješajte u puding. Ovdje možete koristiti i jagode i voće po izboru, ali mi najviše volimo s bananama.
Smjesu izlijte u kalup i ide na hlađenje.
Gore sam odmah posula mljeveni plazma keks, a vi kad se torta ohladi možete staviti i šlag ili možda prije hlađenja glazuru od bijele ili tamne čokolade.
Ako želite kožu koja blista, više energije i zdravlje koje prkosi godinama, ne tražite dalje — ovi prirodni sokovi s razlogom su na tronu anti-age napitaka!
U svijetu u kojem društvene mreže obiluju savršenim tanjurima i još savršenijim tijelima, rijetko što zvuči tako iskreno i toplo kao – domaći kolačići. Još kad ih pripremi netko poput Marka Petrića, teško im je odoljeti. No, ovdje nije riječ samo o receptu – već o spoju ljubavi, zdravlja i životne ravnoteže.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Kad pomislite na idealan spoj obiteljske kemije, modnog senzibiliteta i iskrene ljetne radosti — na pamet vam zasigurno padnu oni. Najpoznatiji brat i sestra u Hrvatskoj ponovno su dokazali da stil teče njihovim venama. Ovoga ljeta zablistali su u ležernom, ali savršeno koordiniranom izdanju koje spaja udobnost, retro vibru i eleganciju bez truda.
Ako postoji par koji iznova potvrđuje da stil i ljubav idu ruku pod ruku, onda su to zasigurno Nataša Janjić Medančić i njezin suprug Nenad. Na nedavnom pojavljivanju, Nataša i Nenad pokazali su kako izgleda kada dvoje ljudi modno dišu kao jedno — i to bez greške.
Daniel Kušan ne režira samo filmove – on režira avanture, izazove i neizvjesnosti koje se događaju iza i ispred kamere. Njegova je kreativnost jazz improvizacija, a filmski set otok na kojem ništa nije predvidivo, ali sve može biti čarolija. Od prvog filma o Kokovu, do najnovijeg „Bumbarova ljeta“, Kušan kao da se igra s filmskim jezikom, ali nikad bez ozbiljnosti pripovjedača.