Zagrebački Cat Caffe ima genijalnu ponudu kava i čokolada inspiriranih mjuziklom Wicked!
Ako i vi obožavate ovaj mjuzikl, požurite jer 9. prosinca kreće nova božićna ponuda, koja će, vjerujemo, biti jednako očaravajuća.
03 prosinca 2024
Šveđani obožavaju ovaj jednostavni prilog, a kad isprobate punoću njegova okusa - zavoljet ćete ga i vi.
Popečci od krumpira ili potato rosti, omiljen su prilog u švedskoj kuhinji. Ukusni zapečeni popečci koji se rade od naribanog krumpira toplo su i utješno jelo koje bez puno muke može spremiti i svaki početnik, a mogu je jesti za doručak, ručak, večeru ili kao ukusan topli snack.
Šveđani ih vole jesti uz ribu i prigodne umake s koprom, a vi ih možete priložiti uz bilo koje tradicionalno jelo koje vaša obitelj obožava, bez obzira na to radi li se o komadu pohanog mesa, ražnjićima, gulašu ili povrću kuhanom na pari.
Donosimo originalni recept uz koji će svaki vaš popečenac od krumpira postati ukusno malo remek djelo.
400 g krumpira (oprana, oguljena i krupno naribana)
1 srednje jaje, tučeno
1 žličica glatkog brašna
¼ žličice praška za pecivo
Sol i papar
Pola male glavice luka, sitno nasjeckane
6 listova kadulje, 2 sitno nasjeckana, 4 cijela
3 žlice suncokretovog ili biljnog ulja, za prženje
Ocijedite višak vode iz naribanog krumpira uz pomoć papirnatih ručnika, a zatim naribane krumpire stavite u zdjelu i dobro promiješajte s jajetom, brašnom, praškom za pecivo, lukom i nasjeckanim listićima kadulje.
Začinite po vlastitom ukusu.
Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i žlicom dodajte smjesu kako biste napravili 4 rostija, spljoštite ih stražnjom stranom žlice u obliku diska.
Pecite 5 minuta sa svake strane dok ne porumene i postanu hrskavi, zatim ocijedite na kuhinjskom papiru.
Svakako isprobajte jedan nakon pečenja da ne bi poslužili polusirovo jelo.
Kad ste spremni za posluživanje, zagrijte preostalu 1 žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri.
Dodajte cijele listove kadulje i kuhajte 20 sekundi dok ne postanu hrskavi, ali još uvijek zeleni.
Ocijedite na kuhinjskom papiru i na svaki rösti položite poprženi list kadulje.
Dobar tek!
Proslavljeni ilustrator Tomislav Tomić donosi fantastičan svijet zmajeva u najnovijoj knjizi „Zmajska arka“, koja nudi nezaboravno putovanje kroz razne kontinente i vrste zmajeva.
03 prosinca 2024
Dino Rađa i Viktorija Rađa istražili su ljepote Vijetnama i uživali u nevjerojatnim znamenitostima, prirodi i autentičnoj kuhinji.
03 prosinca 2024
Ovakve fotke mogle bi "slomiti internet".
03 prosinca 2024
Ella Dvornik oduševila je Instagram raskošnim borom s ugrađenim lampicama.
03 prosinca 2024
Što vi kažete - treba li se slavna hrvatska pop zvijezda ošišati na pixie frizuru?
03 prosinca 2024