
Doris Pinčić otkrila tajnu za savršen domaći maslac i mlijeko!
Doris Pinčić podijelila je jednostavan recept za domaći orašasti maslac i inspirativan način za pripremu orašastog mlijeka.
21 veljače 2025
Na Britancu se otvorio pizza bar u kojem se vješto i s puno ljubavi rade najfinije talijanske pizze, a mi smo isprobali Napoletanu i još neka "slavna imena" koja su nas osvojila.
Obožavatelji pizze znaju da je to slavo jelo mora biti savršen spoj jednostavnosti i perfekcionizma. Jednostavna po svojim sastojcima, zaista ukusna pizza mora biti izrađena po pravom receptu te uz savršen omjer okusa koji zvijezdu talijanske cucina povera pretvaraju u nezaboravno iskustvo za nepce. Najbolja pizza u Zagrebu, prema našem mišljenu, može se kušati u pizza baru La passione u samom centru Zagreba, gdje se s puno ljubavi prema spaja tradicija s originalnim pristupom.
Pizza bar La passione nalazi se na adresi Ilica 67, a u tom šarmantnom lokalu, uvijek punom dobrih vibracija, naglasak je na najpopularnijoj pizzi na svijetu – ukusnoj Napoletani.
Čim zakoračite u elegantno uređen pizza bar La passione na zagrebačkom Britancu, jasno vam je da ćete ovdje pojesti jedan od najboljih obroka u životu. Neodoljivi mirisi ukusne pizze šire se iz kuhinje, zadovoljna lica posjetitelja govore za sebe, a ugodna atmosfera unutar elegantno uređenog lokala u isto je vrijeme intimna i prijateljska pa imate dojam da ste se iz užurbane gradske vreve transportirali na neku tajanstvenu lokaciju u Napulju za koju znaju samo pravi gastro znalci.
No ako mislite da to znači da će vas na stolu dočekati “obična pizza” s bezličnim umakom od rajčice i malo naribanog sira, iznenadit ćete se.
Pizza bar za La passione ponosi se svojim jedinstvenim pristupom pizzi Napoletana, koja je zaštićena oznakom Traditional Speciality Guaranteed, a koja potječe iz davnog 18. stoljeća.
“Biti tradicionalan, ali i svoj”, moto je ove originalne pizzerije u kojoj obožavanoj pizzi Napoletana pristupaju na uistinu jedinstven način.
“Naša Napoletana nije samo kopija, već zagrebački original koji odražava našu ljubav prema tradiciji i kreativnosti, a važno je napomenuti da slijedimo pravila AWPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) kako bi našim posjetiteljima spremili originalnu Napoletanu, kakva se radi u Italiji”, govore nam u pizzeriji za koju se traži mjesto više dok isprobavamo prve zalogaje slasne pizze čiji miris mami.
“Naš glavni pizzajol Ivan je majstor svoje struke. Svojim promišljanjima i kreacijom izradio je Napoletanu prema svim pravilima, ali uz ‘dodatak originalnosti’. Smanjena hidracija tijesta zahtijevala je dugotrajnu i višefaznu fermentaciju, rezultirajući tijestom koje je prozračnije i hrskavije izvana, s izraženim orašastim aromama. Prilagodba temperature pečenja i još nekoliko tajnih trikova pružaju puniji finalni okus i aromu. Rezultat: moderna Napoletana koja poštuje tradiciju”, govore nam iz pizza&bara La passione dok jedemo prve komade još vruće pizze čijem je mirisu nemoguće odoljeti.
View this post on Instagram
Ova pizza okusima vas vodi u čarobnu Italiju gdje su sastojci svježi i jednostavni, a ljubav prema hrani i vještina najboljih pizza majstora utkane u svaki zalogaj. I stvarno, korica je nevjerojatno hrskava, tijesto elastično i mekano te ravnomjerno ispunjeno okusima koji pjevaju o kvaliteti.
U pizza&baru La passione osim strastveno ukusnih pizza možete očekivati i odličnu glazbu i bogatu ponudu pića, a li i šarmantne nazive jela koji će vam izmamiti osmijeh na lice i prije no što se uvjerite koliko su ukusni.
Ljuta talijanska pizza Al Pacino s jalapeno i sušenim chilli papričicama naš je savjet za sve koji vole ljuto (dolazi i u veganskoj varijanti), pizza Jovanotti s pestom, šparogama i tikvicama idealna za one koji vole “zdrave pizze”, Monica Bellucci sa žutim rajčicama, mozzarellom fior di latte, burratom, mortadelom, kremom od pistacija i San marzanom umakom od rajčice profinjena je poput same glumice, a pizza Sofia Loren, s jadranskim kozicama i tartufima dramatična poput te talijanske dive.
View this post on Instagram
Kolegice koje su vegani iz ureda oduševila je Da Vinci’s Calzone s veganskom mozzarellom, idealna za ukusan, ali lagani ručak, a isprobali smo i jednu od najglamuroznijih salata u gradu pod nazivom Donatella Versace, s jadranskim kozicama, mozzarellinom, rikulom i cherry rajčicama.
Domaće zapečene štrukle sa sirom, sočan lava kolač od čokolade s kuglicom sladoleda od vanilije ili štrudle s jabukama i toplim cimetom koje okusima vraćaju u djetinjstvo.
Choco souffle
Vjerujemo da ste svoj stol rezervirali već dok ste bili na pola čitanja ovog teksta, a naš savjet glasi – pizza&bar La passione posjetite u društvu kako bi mogli isprobati barem nekoliko okusa s fantastičnog menija.
Domaće zapečene štrukle sa sirom
Štrudla s jabukama i toplim cimetom
Rico Rodriguez iznenadio je fanove svojim izgledom.
22 veljače 2025
Julez Smith u odličnim je odnosima sa svojim sestričnama.
22 veljače 2025
Tia Jurčić u vezi je s poznatim komentatorom i bivšim poznatim košarkašem.
22 veljače 2025
Glazbena scena ove godine svjedoči nečemu posebnom – nastupu koji će, prema riječima izvođača, biti prava oluja emocija, energije i vizualnog spektakla. S pjesmom "Južina", koja je već svojim spotom osvojila publiku, naš sugovornik sprema nastup na Dori koji neće ostaviti nikoga ravnodušnim.
22 veljače 2025
Brady Corbet, redatelj filma Brutalist, otkrio je da unatoč velikom uspjehu filma i 10 nominacija za Oscara, živi na rubu siromaštva i nije zaradio ništa od svojih posljednjih filmova.
21 veljače 2025