HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Kuhani gin jedan je od najpopularnijih blagdanskih napitaka, a premda ga možete kupiti na brojnim štandovima i u kafićima, zašto ne biste iznenadili prijatelje i taj ukusni napitak za podizanje raspoloženja napravili kod kuće? Donosimo najbolji recept za kuhani gin, koji zaista nije teško napraviti u vlastitoj kuhinji, uz prave sastojke i malo strpljenja.

Ovaj napitak izuzetno je romantičan pa njime možete iznenaditi i svoju bolju polovicu za vrijeme druženja kod kuće, uz dobar film i udobnu dekicu.

Važna napomena: svakako ga poslužite u čašama otpornima na visoke temperature jer razbijeno staklo baš i nije romantično.

najbolji recept za kuhani gin

Najbolji recept za kuhani gin sasvim je jednostavan

Na internetu postoje brojni recepti za pripremu kuhanog gina i svakako se možete poigravati s njima po vlastitom ukusu, no ako želite briljirati u ovoj igri predlažemo da naučite savršeno spremati klasični kuhani gin koji uvijek oduševljava sve koji ga isprobaju. Samo odaberite želite li ga raditi sa sokom limuna ili sokom naranče.

najbolji recept za kuhani gin

Ako odlučite recepte potražiti na internetu, pretražite pojam hot gin toddy.

PROČITAJTE: Koje je novo omiljeno piće Taylor Swift?

Recept je uistinu jednostavan, a popis sastojaka glasi ovako:
  • 50 ml gina (kvalitetnog, nemojte škrtariti)
  • 50 ml svježe iscijeđenog soka limuna ili naranče
  • dvije žličice meda
  • 200 ml vruće vode
  • zvjezdice anisa
  • narezane kriške limuna ili naranče za ukras
  • dva štapića cimeta

Najbolji recept za kuhani gin za dvije osobe

Podijelite gin u dvije čaše koje su otporne na toplinu. U svaku čašu dodajte 1 žlicu meda, pola količine svježeg limunovog soka (ili iscijeđenog soka naranče) i cijeli zvjezdani anis. Svaku čašu prelijte sa 125 ml vruće vode i promiješajte. U svaku čašu dodajte štapić cimeta koji ćete koristiti kao štapić za kuhanje. Ukrasite narezanim kriškama limuna ili naranče i poslužite.

najbolji recept za kuhani gin

Naravno, sve možete pripremiti u loncu, a zatim natočiti u čaše i ukrasiti.

druge vijesti