Otkrivamo vam recept: Najbolja niskokalorična čokoladna torta nakon koje nema kajanja
Slatki užitak bez osjećaja krivnje. Predstavljamo vam recept za najbolju niskokaloričnu čokoladnu tortu koja će zadovoljiti vaše nepce, a pritom nećete narušiti prehrambene ciljeve.
Ako želite uživati u desertu bez osjećaja krivnje, imamo savršen recept za vas. Predstavljamo vam niskokaloričnu čokoladnu tortu koja će zadovoljiti vašu potrebu za slatkim bez narušavanja vaših prehrambenih ciljeva.
Ova torta ne samo da je ukusna, već je i zdrava alternativa tradicionalnoj čokoladnoj torti, idealna za sve ljubitelje čokolade koji žele paziti na svoju liniju i zdravlje. Torta se priprema bez brašna, bez šećera i bez glutena.
Niskokalorična čokoladna torta – recept
Potrebni sastojci:
3 jaja
200 g datulja (prethodno potopiti u vrućoj vodi i pustiti da odstoje 15-20 min, nakon toga ocijediti 70 % vode)
6 žlica organskog sirovog kakaa
10 g sode bikarbone
prstohvat soli
30 g whey proteina od vanilije (opcionalno – ako radite bez wheya, pecite tortu 30 minuta duže)
Priprema:
U blender dodajte prvo mokre, zatim suhe sastojke i sve zajedno blendajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Izlijte u manju posudu za pečenje premazanu kokosovim uljem.
Pecite 15 minuta na 180 stupnjeva (pećnicu prethodno zagrijte pa tek onda ubacite tortu).
Izvadite tortu i na nju stavite 30 g tamne čokolade s 85 % kakaa i vratite u pećnicu na 2 minute kako bi se čokolada otopila.
Izvadite kolač i sa žlicom razmažite čokoladu ravnomjerno po cijeloj torti.
@marica_topfit ZDRAVI ČOKOLADNI KOLAČ BEZ KAPI BRAŠNA I ŠEĆERA. Savršeno pufnast i TOP UKUSAN.😍 Znači ljudi moji ovo je meni HIT.😍 Bez brašna Bez šećera Bez glutena ZDRAVI ČOKO KOLAČ Potrebni sastojci: 3 jaja 200g datulja (predhodno potopiti u vrućoj vodi da stanu 15-20min, nakon toga ocijediti 70% vode) 6 žlica organskog sirovog kakaa 10g sode bikarbone prstohvat soli 30g whey proteina od vanilije (može i ne mora- ako radite bez ne morate ništa dodati osim da pečete duže ukupno 30min) PRIPREMA: uvijek u blender prvo dodati mokre sastojke, pa tek onda suhe, jer lakše se blenda. Sve izblendati 30 sekundi i izliti u manju tepsiju premazanu kokos uljem. Peći na 180 stupnjeva 15 minuta.😍 Kad je gotovo preko kolača staviti 30g tamne čokolade sa 85% kakaa i ostaviti u pećnici 2 minute, potom izvaditi i razmazati ravnomjerno po kolaču. 😍😍✔️🫶 MA SAVRŠENOOO😍😍😍😍 #maricatopfit#fyp#mom#healthylifestyle#fitness#recipes♬ ultimate vibes – morgan hardy
Uživajte u ovom ukusnom i mekom desertu odličnog okusa!