HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ako želite uživati ​​u desertu bez osjećaja krivnje, imamo savršen recept za vas. Predstavljamo vam niskokaloričnu čokoladnu tortu koja će zadovoljiti vašu potrebu za slatkim bez narušavanja vaših prehrambenih ciljeva.

Ova torta ne samo da je ukusna, već je i zdrava alternativa tradicionalnoj čokoladnoj torti, idealna za sve ljubitelje čokolade koji žele paziti na svoju liniju i zdravlje. Torta se priprema bez brašna, bez šećera i bez glutena.

Niskokalorična čokoladna torta

Niskokalorična čokoladna torta – recept

Potrebni sastojci: 

  • 3 jaja
  • 200 g datulja (prethodno potopiti u vrućoj vodi i pustiti da odstoje 15-20 min, nakon toga ocijediti 70 % vode)
  • 6 žlica organskog sirovog kakaa
  • 10 g sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 30 g whey proteina od vanilije (opcionalno – ako radite bez wheya, pecite tortu 30 minuta duže)

Priprema: 

  1. U blender dodajte prvo mokre, zatim suhe sastojke i sve zajedno blendajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  2. Izlijte u manju posudu za pečenje premazanu kokosovim uljem.
  3. Pecite 15 minuta na 180 stupnjeva (pećnicu prethodno zagrijte pa tek onda ubacite tortu).
  4. Izvadite tortu i na nju stavite 30 g tamne čokolade s 85 % kakaa i vratite u pećnicu na 2 minute kako bi se čokolada otopila.
  5. Izvadite kolač i sa žlicom razmažite čokoladu ravnomjerno po cijeloj torti.
Watch on TikTok

Uživajte u ovom ukusnom i mekom desertu odličnog okusa!

 

 

 

 

 

druge vijesti