Kraljica kuhinje: Martha Stewart napravila je 30 pita u manje od 24 sata
Ove godine Martha Stewart odlučila je reći 'hvala' svom osoblju na poseban način.
24 studenoga 202309:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Martha Stewart, kraljica lifestylea i kuhanja, još je jednom pokazala koliko je vješta i organizirana. Martha Stewart 30 pita pripremila je u rekordnom roku povodom Dana zahvalnosti, a tim se činom odlučila zahvaliti svojim dragim zaposlenicima.
Martha je radila cijeli dan kako bi ispekla savršene pite po svojim najdražim receptima, a pitama je rekla ‘hvala’ svima koji joj pomažu da na svojoj farmi svaki dan proizvodi svježe namirnice.
Martha Stewart 30 pita je napravila u tri omiljena okusa
“Trebalo mi je oko 20 sati da napravim 30 pita”, napisala je Martha Stewart na svom Instagram profilu uz fotografije predivnih pita od kojih rastu zazubice. Detaljno je opisala i sve okuse koje je napravila. opisujući vrste ukusnih deserata koje je pripremala.
“Od 30 pita, 10 ih je bilo sa smeđim maslacem i rumom od oraha, 10 od brusnica s korom od badema, a 10 od bundeve prigodnim začinima i posebnom korom”, otkrila je Martha Stewart i tako mnogim kućanicama dala ideju za slijedeću pitu koju će pripremati.
“Svi koji rade na farmi mogli su izabrati po jednu pitu. Nadam se da će im se svidjeti”, izjavila je 82-godišnja Martha Stewart koja je ove godine osvanula na naslovnici slavnog časopisa Sport’s Illustrated.
Martha Stewart 30 pita napravila je kao od šale, je li koju pitu sačuvala i za sebe?
“Sačuvala sam jednu pitu za ručak na Dan zahvalnosti”, otkrila je fanovima.
Ipak nakon 30 pita, blagdansko kuhanje nije stalo. Nakon toga marljiva Martha “bacila se” na pripremanje glavnog jela.
“A sada na nadjeve i purice i priloge!” , napisala je u kometarima fanovima.
U iščekivanju Božića, ali i posljednje epizode, donosimo recept za doboš tortu – savršen klasik za blagdanski stol, koji spaja tradiciju i nezaboravne okuse Austro-Ugarske.
Bakalar, skandinavska riba koja je stoljećima bila specijalitet hladnih sjevernih mora, danas je nezaobilazna delicija mediteranske kuhinje, posebno tijekom blagdana. Taj fascinantni spoj tradicije i okusa u Istri doživljava pravu renesansu, a recept za jednostavno i brzo jelo koje oduševljava i najmlađe otkriva Aleksandar Stefanov, majstor bakalara s iskustvom od gotovo tri desetljeća.
U trenutku kada namirnica postaje glavna priča, a jednostavnost prostor za kreativnost, nastaje zimski meni koji slavi čiste okuse, tišinu prostora i večeri koje se pamte – bez žurbe, bez viška, s jasnim karakterom.
Zima nisu samo hladnoća i kratki dani - to je vrijeme posebnog ugođaja. Vrijeme kada tražimo male rituale koji nas opuštaju: lampice, topla atmosfera doma, druženja i okus koji unosi svježinu u svaki trenutak. Upravo zato tu je Lemonish, niskokalorična gazirana limunada koja i u prosincu donosi dašak živosti.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
U danu koji prirodno poziva na tišinu, usporavanje i povratak sebi, Matija Cvek objavio je novu pjesmu – onu koja ne traži pažnju glasno, ali je dobiva iskreno. Objavljena na Božić, pjesma Dom su ljudi (radni naziv prema poruci) donosi jednostavnu, ali duboko univerzalnu misao: dom nisu ni gradovi ni adrese, nego ljudi s kojima dijelimo život.
U Ujedinjenom Kraljevstvu utrka za vrh glazbenih ljestvica svake je godine u prosincu žešća nego u bilo kojem drugom razdoblju. Tijekom božićnog tjedna i najveće zvijezde i manje poznata imena ulažu iznimne napore kako bi s pjesmom ili albumom dosegli prvo mjesto – jer se božićni broj jedan smatra osobito prestižnim i simbolički snažnim uspjehom.
Vratimo se nakratko u veljaču. Dodjela Grammyja 2025. godine i Beyoncé koja ispisuje povijest. Ne samo da joj je napokon dodijeljena najvažnija nagrada večeri, album godine, nego je postala i prva crna žena koja je osvojila Grammy za najbolji country album – za Cowboy Carter. Nedavne promjene koje je uvela Recording Academy tu pobjedu čine još monumentalnijom: moguće je da je Beyoncé ujedno i posljednja osoba koja će ikada osvojiti tu nagradu u tom obliku.
Godinama se činilo da je Gmail adresa nešto što dobiješ jednom – i zauvijek ostaje isto. Bez obzira na to jesi li je otvorio kao tinejdžer, pod nadimkom koji danas zvuči neugodno, ili prije nego što si mogao predvidjeti koliko će Google račun postati važan dio svakodnevice.