Kraljica kuhinje: Martha Stewart napravila je 30 pita u manje od 24 sata
Ove godine Martha Stewart odlučila je reći 'hvala' svom osoblju na poseban način.
24 studenoga 202309:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Martha Stewart, kraljica lifestylea i kuhanja, još je jednom pokazala koliko je vješta i organizirana. Martha Stewart 30 pita pripremila je u rekordnom roku povodom Dana zahvalnosti, a tim se činom odlučila zahvaliti svojim dragim zaposlenicima.
Martha je radila cijeli dan kako bi ispekla savršene pite po svojim najdražim receptima, a pitama je rekla ‘hvala’ svima koji joj pomažu da na svojoj farmi svaki dan proizvodi svježe namirnice.
Martha Stewart 30 pita je napravila u tri omiljena okusa
“Trebalo mi je oko 20 sati da napravim 30 pita”, napisala je Martha Stewart na svom Instagram profilu uz fotografije predivnih pita od kojih rastu zazubice. Detaljno je opisala i sve okuse koje je napravila. opisujući vrste ukusnih deserata koje je pripremala.
“Od 30 pita, 10 ih je bilo sa smeđim maslacem i rumom od oraha, 10 od brusnica s korom od badema, a 10 od bundeve prigodnim začinima i posebnom korom”, otkrila je Martha Stewart i tako mnogim kućanicama dala ideju za slijedeću pitu koju će pripremati.
“Svi koji rade na farmi mogli su izabrati po jednu pitu. Nadam se da će im se svidjeti”, izjavila je 82-godišnja Martha Stewart koja je ove godine osvanula na naslovnici slavnog časopisa Sport’s Illustrated.
Martha Stewart 30 pita napravila je kao od šale, je li koju pitu sačuvala i za sebe?
“Sačuvala sam jednu pitu za ručak na Dan zahvalnosti”, otkrila je fanovima.
Ipak nakon 30 pita, blagdansko kuhanje nije stalo. Nakon toga marljiva Martha “bacila se” na pripremanje glavnog jela.
“A sada na nadjeve i purice i priloge!” , napisala je u kometarima fanovima.
Ako želite kožu koja blista, više energije i zdravlje koje prkosi godinama, ne tražite dalje — ovi prirodni sokovi s razlogom su na tronu anti-age napitaka!
U svijetu u kojem društvene mreže obiluju savršenim tanjurima i još savršenijim tijelima, rijetko što zvuči tako iskreno i toplo kao – domaći kolačići. Još kad ih pripremi netko poput Marka Petrića, teško im je odoljeti. No, ovdje nije riječ samo o receptu – već o spoju ljubavi, zdravlja i životne ravnoteže.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Domenica Žuvela, dalmatinska snaga s korijenima na sunčanoj Korčuli – ali i sofisticiranom Glazbenom akademijom u Splitu – već je nekoliko godina jedno od najzanimljivijih glazbenih imena na domaćoj sceni. Od prve nagrade za najbolju debitanticu na Splitskom festivalu 2017. godine, preko obožavanih hitova “Vidi se iz aviona” i “Indigo”, do pjevačice koja je, iako iza nje stoji glazbeni velikan Tonči Huljić, uspjela izgraditi samostalni glazbeni identitet.
U svijetu u kojem sve glasnije govorimo, ponekad najviše kaže – tišina. Ona nije bijeg, već izbor. Ona ne znači odsutnost riječi, nego prisutnost u trenutku. Upravo je ta ideja bila polazište pjevačici koja zna kako spojiti emociju, ritam i autentičnost u jedno.
Nakon gotovo 15 godina glazbene priče s jednim od najprepoznatljivijih pop bendova u regiji, Andrea Šušnjara odlučila je zakoračiti u novo poglavlje – onaj tiši, osobniji prostor u kojem ponovno upoznaje sebe kroz glazbu. S pjesmom "Normala", koju autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, Andrea se ne bori za pažnju – ona je jednostavno prisutna, stvarna, pomalo ogoljena, ali sigurnija no ikad.