Tko ne voli raspucance, poznate kolačiće koji se redovito nađu na svim božićnim zabavama i blagdanskim stolovima u brojnim domovima diljem Hrvatske? Kolači Marijane Batinić ove su godine posebno slatki jer ih je radila sa svojim djevojčicama, a pohvalila se i kako je tradicionalnom receptu dodala dodatke koji sada postaju – obiteljski recept.
Doznajte što sve u raspucance stavlja omiljena hrvatska voditeljica!
“Raspukanci ili raspucanci – na naš način. Za prvi put nisu loše ispali (mogli bi biti pinku ljepši). Ali zato su preukusni”, napisala je.
Kolači Marijane Batinić: kako ih ponoviti kod kuće?
Sljedeći put kad budete pripremali blagdanske slastice i radili raspucance, isprobajte “tajne sastojke” koje u njih stavlja poznata voditeljica. Znamo da mi hoćemo!
“Mi smo malo upgrejdali klasični recept, naribali puuuno kore s domaće naranče, dodali bourbon vanilin šećer, malo tostiranih lješnjaka i badema, red mliječne čokolade, ruma i vanilije, pekli kraće nego po klasičnom receptu pa su se manje i raspukli, al’ su zato sočniji… I od sinoć ih je nestalo pola”, napisala je Marijana Batinić.