Iskopirajte recept: Najukusnija Starbucks kava za jesen koja nije Pumpkin Spice Latte
Nedavno smo s vama podijelili recept za kućnu izradi hita Pumpkin Spice Latte, a sada donosimo jedan drugi Starbucks okus, koji još brže možete pripremiti u svom domu.
20 rujna 202309:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Čim stigne jesen, poželimo se odjenuti odjeću u boji lišća koje je tek palo, ušuškati se pod dekicom uz dobru knjigu ili Gilmorice te popiti neki ukusni napitak s kavom, baš poput junaka iz naših omiljenih filmova. Starbuckskava s prigodnim začinima i šlagom na vrhu baš bi nam dobro došla! Hrvatska možda nema legendarni Starbucks no zato imamo TikTok, na kojem se svako malo objavljuju ideje i recepti za kućnu izradu omiljenih napitaka iz tog poznatog lanca.
Nedavno smo objavili recept za izradu kultnog jesenskog napitka iz Starbucksa pod nazivom Pumpkin Spice Latte, a sada donosimo još jedan jesensko-zimski hit koji će biti još ukusniji onima koji ne vole bundevu. Izvadite svoju omiljenu šalicu i pripremite Gingerbread Latte!
Starbucks kava Gingerbread Latte u vašem domu
Kao što i sam naziv govori, ova preukusna kavica aludira na okus Gingerbread kolačića, odnosno paprenjaka te je idealna za jesen i zimu, kad su nam potrebni fini začini kako bi nas razveselili i pružili nam osjećaj topline. Ova kava u starbucksu se prodaje tijekom zime, no kao što nas nitko ne može spriječiti da počnemo gledati božićne filmove tako nema pravila koja govore da upravo ova kava ne smije postati naš omiljeni jesenski napitak.
Starbuck kava Gingerbread Latte fantastičan je način da se počastite u svom domu, a ne moramo ni napominjati da ćete ovakvim napitkom apsolutno oduševiti svoje goste.
Za izradu ove kave nije potrebno puno vremena, a još je bolje što većinu sastojke vjerojatno već imate u svom domu, a one koje možda nemate, poput đumbira i cimeta u prahu, moći ćete koristiti tijekom cijele sezone i za druge ukusne recepte.
Što vam je potrebno za izradu Gingerbread Latte kave?
šalica mlijeka
pola žličice đumbira u prahu
pola žličice cimeta u prahu
2 žličice smeđi šećer
dupli espresso (možete isprobati i s klasičnom, turskom kavom, oko 60 ml)
led
šlag
preljev od karamele
keksić za ukras
Brzo i prefino: Ledena Starbucks kava Gingerbread Latte
U lončić uspijte šalicu mlijeka i lagano ga zagrijavajte dok dodajete začine – pola žličice đumbira u prahu, pola žličice cimeta u prahu i dvije žličice smeđeg šećera.
Kad se sve lijepo pomiješa, uklonite mlijeko sa štednjaka i pustite da se malo ohladi, da nije kipuće već toplo. U čašu ili šalicu stavite kockice leda i prvo uspijte svoje začinjeno mlijeko, a zatim dodajte dupli espresso (oko 60 ml kave).
Dodajte šlag na vrh i ukrasite s malo sirupa od karamele i keksićem po želji ili izdrobite keksiće i pospite po karameli. Ako ne volite ledenu kavu – samo izostavite led.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Britanski PR stručnjak tvrdi da su Harryjeve šale i medijski nastupi postali neučinkoviti te znak gubitka identiteta nakon odlaska iz kraljevske obitelji.
Glumac otkriva kako je politički govor o Tibetu doveo do dvadesetogodišnje zabrane prisustvovanja Oscaru i zašto nikada nije požalio što ga je izrekao.