HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Jeste li znali da možete popiti kavu u Buckinghamskoj palači?

Naravno, to ne znači da ćete moći sjesti uz princa Williama i princezu Catherine te pretresati tračeve dok vas butler služi kavom na srebrnom pladnju, no moramo priznati da i kava poslužena u papirnatoj čaši tamnocrvene boje izgleda uistinu elegantno.

Kava u Buckinghamskoj palači poslužuje se na terasi

Premda ne možete samo skoknuti do Buckinghamske palače i zatražiti kavu, popiti je možete u sklopu turističke ture koja vas vodi kroz hodnike i misteriozne kuteve palače pune povijesti.

Kava u Buckinghamskoj palači

Kafić Garden Cafe nalazi se na zapadnoj terasi palače te pruža nevjerojatan pogled na vrt kojim se iznimno ponosila kraljica Elizabeta II., a u kojem su nastale brojne nezaboravne fotografije britanske kraljevske obitelji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LAURA-ANN (@all.thats.pretty)

U otmjenom kafiću Garden Cafe gosti mogu birati između raznih vrsta kave ili čaja te se zasladiti sladoledom u kornetu, svježe pripremljenim slasticama i sendvičima.

Koliko košta kava u Buckinghamskoj palači?

Cijene su svakako više od onih u “običnim kafićima”, ali daleko su od nedostižnih, pogotovo kad se sjetite da ste u Londonu i da ste dobili priliku popiti kavu na jedinstvenoj lokaciji.

Ovako izgleda cjenik:
  • Espresso: 2.20 funti
  • Dupli espresso: 3 funte
  • Kava s mlijekom: 3.60 funti
  • Flat White: 3.40 funti
  • Capuccino: 2.60 funti
  • Čaj s mlijekom: 3.20 funti
  • Topla čokolada: 3.60 funti

Kuglicu sladoleda platit ćete 3.75 funti, a kolač ili sendvič 5.50 funti. Po cijeni od 6.50 funti možete kupiti kutiju s obrokom za djecu u kojem se nalaze sendvič i kolači, ili kutiju za tradicionalni britanski popodnevni čaj, u kojoj se nalaze mini sendviči, kolači i pecivo scone s marmeladom.

Kava u Buckinghamskoj palači

Buckinghamska palača pokušava ostati “zelena”

U kafiću Garden cafe ne koristi se plastika, posebna pažnja posvećuje se recikliranju i odlaganju otpada, a namirnice od kojih se izrađuju sendviči i kolači nabavljaju se od lokalnih farmera.

Sve je britansko, osim kvalitetne kave koja stiže iz Perua, u sklopu inicijative Union Direct Trade Sourcing.

druge vijesti