HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Svaki novi recept za čokoladnu tortu je dobrodošao, pogotovo ako se ne peče, i ako ima pečat odobrenja poznate osobe. Glumica Ecija Ojdanić na svom Instagram profilu često dijeli recepte koje rado radi za svoju obitelj, a sad je otkrila recept za sirovu tortu s datuljama koji ćemo svakako rado ponoviti.

Recept za sirovu tortu s datuljama poznate hrvatske glumice glasi ovako

Predlažemo da spremite recept za sirovu tortu s datuljama, jer kad ju jednom napravite, ukućani će sigurno tražiti da to ponovite.

PROČITAJTE: Kolačići Madeleine vaša su tiha patnja? Evo recepta hrvatskog chefa Lea Jurešića

Korak po korak, ovako je sve objasnila Ecija Ojdanić.

*kalup promjera 20 cm*

**1 šalica = 250 ml**

Sastojci za podlogu:

  • 1 šalica lješnjaka*
  • 1 šalica datulja
  • prstohvat soli
  • 1 žlica kakaa u prahu

*Lješnjake preporučujem tostirati, skinuti koru (koliko možete) i pustiti da se ohlade prije korištenja. No onda neće biti sirova torta. Ako želite, možete pustiti lješnjake sirove.

Sastojci za kreme:

  • 3 + 1/2 šalice indijskih oraščića namočenih
  • 1 šalica kokosovog mlijeka (veće masnoće)
  • 3/4 šalice rižinog sirupa
  • + za sloj sa šumskim voćem
  • 1 šalica šumskog voća **
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • + za čokoladni sloj
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2 žlice kokosovog mlijeka
  • prstohvat soli

** Šumsko voće može biti i zaleđeno, no onda ga je najbolje pustiti da se malo odledi prije korištenja.

Priprema:

  1. Datulje namočiti u toploj vodi 30 minuta prije korištenja.
  2. Ako koristite svježe, medjool datulje ovaj postupak nije potreban. Lješnjake, sol i kakao staviti u multipraktik i izmiksati.
  3. Procijediti datulje i dodati mljevenim lješnjacima.
  4. Miksati dok ne dobijete mrvičastu smjesu koja se lijepi na dodir. Kalup obložiti papirom za pečenje ili nauljiti te u njega ravnomjerno utisnuti dobivenu smjesu.
  5. Staviti u hladnjak dok pripremate kremu.
  6. U blender staviti indijske oraščiće, mlijeko i rižin slad te miksati dok ne dobijete gustu kremu.
  7. Ako vam je blender nešto slabiji morat ćete zaustavljati, pustiti da se malo ohladi te skidati smjesu sa stijenke blendera.
  8. Odvojiti kremu na dva jednaka dijela te u blender staviti pola kreme, šumsko voće i vaniliju. Miksati dok se sastojci ne ujedine.
  9. Izliti kremu na pripremljenu podlogu i poravnati te staviti u zamrzivač.
  10. Ako želite, možete sačuvati dvije, tri žlice kreme za kasnije ukrašavanje torte.

druge vijesti

BMK Ekstra: Slavsocks redefinira balkansku nonšalanciju

BMK Ekstra: Slavsocks redefinira balkansku nonšalanciju

Slavsocks, brend koji već četvrtu godinu zaredom obuva regiju u stilu, i ove je godine ostao vjeran svom zaštitnom vibeu – BMK. Ova jednostavna, a univerzalna mantra ravnodušnosti, duhovitosti i slobode pruža savršenu platformu za izražavanje svih nijansi balkanskog duha. Bez obzira jeste li ljuti, nostalgični ili jednostavno neopterećeni, BMK omogućuje da budete ono što jeste – bez izgovora i objašnjenja.

Modne vijesti

12 prosinca 2024