Cheesecake u čaši pravi je ljetni desert – ukusan i glamurozan
Ovaj cheesecake u čašilako može pripremiti svaki početnik, a moramo naglasiti da najbolje izgleda poslužen u visokim čašama. Kad je ukrašavanje u pitanju sve je dozvoljeno – od orašastih plodova, naribane čokolade ili keksića pa sve do jestivog cvijeća.
Kako glasi recept za cheesecake u čaši, s okusom pistacija?
Sastojci za 4 porcije:
150 g Petit beurre ili Plazma keksa
40 g otopljenog maslaca
250 g hladnog mascarponea
175 g hladnog krem sira po želji
100 g hladnog slatkog vrhnja
2 žlice kreme od pistacija
Gornji sloj:
kupljeni namaz od pistacija
Priprema:
Za kremu sve sastojke za cheesecake stavite u zdjelu za miješanje i umutite u čvrsti snijeg (nije vam potreban dodatni šećer). Kekse sitno izdrobite i pomiješati s otopljenim maslacem. Napunite čaše otprilike do 1/3 smjesom od keksa i lagano pritisnite žlicom na dno čaše. Preko toga prelijte kremu i poravnajte. Namaz od pistacija malo zagrijte i prelijte preko svega. Ukrasite po želji. Ohladite najmanje 1 sat u hladnjaku (ne zamrzivaču) i poslužite!
Od 25. do 31. kolovoza Zagreb postaje pozornica strasti, boja i ritmova – prvi put u povijesti stiže Fiesta Latina, festival koji u srce grada donosi energiju Caracasa, Rija i Buenos Airesa. Trg Josipa Jurja Strossmayera pretvorit će se u vrelo latino atmosfere, gdje se mirisi egzotične hrane stapaju s glazbom koja poziva na ples, a osmijesi stranaca i domaćih posjetitelja pričaju istu priču – onu o uživanju u životu.
Zamislite popodne koje provodite bosi, s pogledom na more, u hladu borova ili ispod ventilatora na balkonu… Zvuk leda u čaši, miris svježe kave, hladno mlijeko i lagana pjena. Da, upravo takva scena može postati vaša svakodnevica. A potrebna su vam samo tri sastojka i – malo mašte.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.
Ako želite kožu koja blista, više energije i zdravlje koje prkosi godinama, ne tražite dalje — ovi prirodni sokovi s razlogom su na tronu anti-age napitaka!
U svijetu u kojem društvene mreže obiluju savršenim tanjurima i još savršenijim tijelima, rijetko što zvuči tako iskreno i toplo kao – domaći kolačići. Još kad ih pripremi netko poput Marka Petrića, teško im je odoljeti. No, ovdje nije riječ samo o receptu – već o spoju ljubavi, zdravlja i životne ravnoteže.
Meri Goldašić ponovno je zapalila društvene mreže – ovoga puta zahvaljujući ljetnom izdanju koje savršeno spaja glamur i prizemljeni šarm dalmatinske obale. Jedna od najpoznatijih i najtraženijih domaćih influencerica trenutačno uživa u Dalmaciji, a njezin novi izgled postao je glavna tema interneta.