HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Ovog ljeta nemojte ni pomišljati na znojenje ispred štednjaka kad se najave prvi gosti. Ovaj cheesecake u čaši, s neočekivanim okusom pistacija jednostavan je za izradu, a oduševit će i najzahtjevnije goste!

Cheesecake u čaši

Cheesecake u čaši pravi je ljetni desert – ukusan i glamurozan

Ovaj cheesecake u čaši lako može pripremiti svaki početnik, a moramo naglasiti da najbolje izgleda poslužen u visokim čašama. Kad je ukrašavanje u pitanju sve je dozvoljeno – od orašastih plodova, narobane čokolade ili keksića pa sve do jestivog cvijeća.

Kako glasi recept za cheesecake u čaši, s okusom pistacija?

Sastojci za 4 porcije:

150 g Petit ili Plazma keksa
40 g otopljenog maslaca

250 g hladnog mascarponea
175 g hladnog krem ​​sira po želji
100 g hladnog slatkog vrhnja
2 žlice kreme od pistacija

Gornji sloj: 

kupljeni namaz od pistacija

Priprema: 

Za kremu sve sastojke za cheesecake stavite u zdjelu za miješanje i umutite u čvrsti snijeg (nije vam potreban dodatni šećer). Kekse sitno izdrobite i pomiješati s otopljenim maslacem. Napunite čaše otprilike do 1/3 smjesom od keksa i lagano pritisnite žlicom na dno čaše. Preko toga prelijte kremu i poravnajte. Namaz od pistacija malo zagrijte i prelijte preko svega. Ukrasite po želji. Ohladite najmanje 1 sat u hladnjaku (ne zamrzivaču) i poslužite!

Cheesecake u čaši

Dobar tek vam želimo!

druge vijesti