
Bonton u restoranu: 10 pravila koja bi svi trebali slijediti
Donosimo vam deset pravila za bonton u restoranu, kako biste sljedeći put kada vas netko pozove znali kako se ponašati na večeri.
21 ožujka 2025
Izgleda zaista neodoljivo, zar ne? Okus je još bolji!
Ovog ljeta nemojte ni pomišljati na znojenje ispred štednjaka kad se najave prvi gosti. Ovaj cheesecake u čaši, s neočekivanim okusom pistacija jednostavan je za izradu, a oduševit će i najzahtjevnije goste!
Ovaj cheesecake u čaši lako može pripremiti svaki početnik, a moramo naglasiti da najbolje izgleda poslužen u visokim čašama. Kad je ukrašavanje u pitanju sve je dozvoljeno – od orašastih plodova, naribane čokolade ili keksića pa sve do jestivog cvijeća.
Sastojci za 4 porcije:
150 g Petit beurre ili Plazma keksa
40 g otopljenog maslaca
250 g hladnog mascarponea
175 g hladnog krem sira po želji
100 g hladnog slatkog vrhnja
2 žlice kreme od pistacija
Gornji sloj:
kupljeni namaz od pistacija
Priprema:
Za kremu sve sastojke za cheesecake stavite u zdjelu za miješanje i umutite u čvrsti snijeg (nije vam potreban dodatni šećer). Kekse sitno izdrobite i pomiješati s otopljenim maslacem. Napunite čaše otprilike do 1/3 smjesom od keksa i lagano pritisnite žlicom na dno čaše. Preko toga prelijte kremu i poravnajte. Namaz od pistacija malo zagrijte i prelijte preko svega. Ukrasite po želji. Ohladite najmanje 1 sat u hladnjaku (ne zamrzivaču) i poslužite!
Dobar tek vam želimo!
Uključite uvijače za kosu, u modu se vraća omiljena frizura brojnih Hrvatica.
02 travnja 2025
Hrvatsko društvo skladatelja javilo je da je u 90. godini preminuo skladatelj, dirigent, aranžer, pijanist, tekstopisac, libretist i producent, Alfi Kabiljo.
02 travnja 2025
All-stars sastav u warmupu za Dane komunikacija iskreno će, dinamično i s dozom humora protresti stvarnosti koje svi znamo, ali ih rijetko izgovaramo naglas.
02 travnja 2025
Slavni glumac napustio nas je u 65. godini nakon duge i teške bolesti.
02 travnja 2025
Cres je prekrasan hrvatski otok koji oduševljava posjetitelje svojim prirodnim ljepotama, netaknutom obalom te minim i bezbrižnim ugođajem.
02 travnja 2025