HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Recept za fritatu s povrćem, jajima i svježim biljem savršen je izbor obroka koji će zadovoljiti i one koji preferiraju vegetarijansku hranu. Kombinacija aromatičnih začina, svježih sastojaka poput šparoga i baby špinata te kremaste Burrate stvara ukusan i hranjiv obrok koji je idealan za brunch ili večeru. Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će zasigurno oduševiti vaše goste i obitelj.

frittata sa šparogama i baby špinatom

Potrebni sastojci:

  • 1/2 šalice sjeckanih svježih biljaka poput bosiljka, vlasca i peršina s ravnim listovima
  • 1/4 šalice plus 2 žlice maslinovog ulja, odvojeno
  • Sol i svježe mljeveni crni papar
  • 10 velikih jaja
  • 1/3 šalice vrhnja
  • 28 grama parmezana, naribanog (oko 1/4 šalice)
  • Šparoge – količina po volji (preporučeno oko 450 grama), narezane na komade od cca 2,5 cm, odbacite tvrde krajeve
  • 2 šalice svježeg baby špinata
  • 1 (115 grama) kugla burrate
  • 2 žlice tostiranih pinjola

Priprema: 

Korak 1: Zagrijte pećnicu na 175 °C. Pomiješajte bosiljak, vlasac, peršin i 1/4 šalice ulja u zdjeli. Začinite sa soli i paprom. U drugoj zdjeli istucite jaja, vrhnje i parmezan. Začinite solju i paprom.

Korak 2: Zagrijte preostale 2 žlice ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte šparoge i začinite solju i paprom. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, 3 do 4 minute. Dodajte špinat i kuhajte, miješajte, otprilike 1 minutu. Prelijte smjesu jaja preko povrća i kuhajte, ne miješajući, dok se jaja ne stvrdnu po rubovima, 2 do 4 minute. Premjestite tavu u pećnicu i pecite dok se ne ispeku, 12 do 14 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta.

Korak 3: Stavite burratu u sredinu frittate i lagano je razrežite nožem. Poslužite s vrhom od bilja i posipajte pinjolima.

Preporučeno je ovo jelo servirati vruće. Dobar tek!

frittata sa šparogama i baby špinatom


druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025