Recept za fritatu s povrćem, jajima i svježim biljem savršen je izbor obroka koji će zadovoljiti i one koji preferiraju vegetarijansku hranu. Kombinacija aromatičnih začina, svježih sastojaka poput šparoga i baby špinata te kremaste Burrate stvara ukusan i hranjiv obrok koji je idealan za brunch ili večeru. Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će zasigurno oduševiti vaše goste i obitelj.
Potrebni sastojci:
1/2 šalice sjeckanih svježih biljaka poput bosiljka, vlasca i peršina s ravnim listovima
1/4 šalice plus 2 žlice maslinovog ulja, odvojeno
Sol i svježe mljeveni crni papar
10 velikih jaja
1/3 šalice vrhnja
28 grama parmezana, naribanog (oko 1/4 šalice)
Šparoge – količina po volji (preporučeno oko 450 grama), narezane na komade od cca 2,5 cm, odbacite tvrde krajeve
2 šalice svježeg baby špinata
1 (115 grama) kugla burrate
2 žlice tostiranih pinjola
Priprema:
Korak 1: Zagrijte pećnicu na 175 °C. Pomiješajte bosiljak, vlasac, peršin i 1/4 šalice ulja u zdjeli. Začinite sa soli i paprom. U drugoj zdjeli istucite jaja, vrhnje i parmezan. Začinite solju i paprom.
Korak 2: Zagrijte preostale 2 žlice ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte šparoge i začinite solju i paprom. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, 3 do 4 minute. Dodajte špinat i kuhajte, miješajte, otprilike 1 minutu. Prelijte smjesu jaja preko povrća i kuhajte, ne miješajući, dok se jaja ne stvrdnu po rubovima, 2 do 4 minute. Premjestite tavu u pećnicu i pecite dok se ne ispeku, 12 do 14 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta.
Korak 3: Stavite burratu u sredinu frittate i lagano je razrežite nožem. Poslužite s vrhom od bilja i posipajte pinjolima.