HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Andrea Andrassy poznata je kao veliki ljubitelj čokolade te influencerica koja uvijek donosi zanimljiv sadržaj i korisne savjete, a moramo priznati da nas je ovaj najnoviji, apsolutno oduševio. Recept za čokoladni liker, i to u dva izdanja, nešto je što ćemo svakako ponoviti kod kuće, a možda i zapakirati prijateljima i obitelji kao poklon koji će razveseliti baš svaku odraslu osobu koja nam je draga.

Recept za čokoladni liker Andree Andrassy – s bijelom ili mliječnom čokoladom

Andrea Andrassy na svom je Instagram profilu objavila recept za čokoladni liker koji obožava, a koji se može pripremiti s bijelom ili mliječnom čokoladom.

andrea andrassy čokoladni liker hello magazine croatia hrvatska božićni recepti

Mi kažemo – zašto birati? Isprobat ćemo oba!

PROČITAJTE: Ne trebate čekati u redu za ovu “senzaciju” – Recept za Dubai fritule otkriva Leo Jurešić

“Ovaj čokoladni liker u teoriji može stajat u frižideru mjesec dana, ali u praksi traje maksimalno 48 sati”, napomenula je Andrea, a zatim otkrila recept koji će ove sezone sigurno mnogi isprobati u sklopu svog božićnog menija.

Korak pio korak – ovo je recept za čokoladni liker koji će vas oduševiti

Sastojci:

  • 120 g tamne čokolade/ 120 g bijele čokolade
  • 200 g šećera (možete i manje ako vam ovo zvuči puno)
  • 500 ml mlijeka
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice kakaa (za tamni, za bijeli ne)
  • 2 vanilin šećera
  • aroma vanilije u odokativnoj količini
  • 350 ml ruma (tamni za tamnu čokoladu, bijeli za bijelu)
  • čokoladne mrvice i pistacije za ukrašavanje (ovo ne morate)

Postupak: 

  1. Čokoladu rastopite u vrhnju za kuhanje na laganoj vatri – svaku posebno – u tamnu smjesu dodajte kakao, a u obje šećer, vanilin šećer i aromu vanilije.
  2. U obje smjese dodajte mlijeko, pustite da zakipi – i pazite da ne prekipi – a kad se sve skroz ohladi, u tamnu smjesu ide tamni rum, a u svijetlu bijeli.
  3. Procijedite i natočite u boce, stavite u frižider u kojem će se lijepo zgusnut i to je to.
  4. Ja ću svoje prebacit u male staklene bočice koje ću poklanjati za Božić, ali do tad ću sigurno morat napravit još.

“Btw, ja sam radila pola smjese za svaki, a od količina u receptu će vam ispast duplo, da ne mislite da inače ispadne ovako malo”, dodala je Andrea u zaključku.

druge vijesti