HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Serija Suits postala je iznenađujuća „serija ljeta“. Unatoč tome što je posljednja epizoda prikazana još prije četiri godine, serija je na Netflixu doživjela novu popularnost te je u srpnju bila najgledaniji program na toj platformi.

Serija Suits iznenađujući je hit ljeta na Netflixu

Serija, u kojoj glume Gabriel Macht (Harvey Spectre), Patrick J. Adams (Mike Ross), Meghan Markle (Rachel Zane), Sarah Rafferty (Donna Paulsen), Rick Hoffman (Louis Litt) i Gina Torres (Jessica Pearson) vrti se oko Mikea koji se probije u jednu od najmoćnijih odvjetničkih firmi za korporativno pravo na Manhattanu, uglavnom zahvaljujući svom fotografskom pamćenju. Harvey ga zapošljava u Pearson Hardmanu (kasnije Pearson, Spectre, Litt), iako Mike nema diplomu prava, a kamoli diplomu Harvarda, odakle Pearson Hardman isključivo zapošljava.

serija suits

Meghan Markle proslavila se u seriji Suits.FOTO: PROFIMEDIA

Zajedno, Harvey i Mike postaju sila na koju treba računati, ali također moraju spriječiti da njihova tajna bude otkrivena. U povodu ponovne popularnosti serije, etonline je donio deset činjenica koje (vjerojatno) niste znali o „seriji ljeta“.

Serija Suits snimana je u Torontu, iako se radnja odvija u New Yorku

serija suits

Serija je poznata po skupim odijelima koja nose glavni likovi.FOTO: PROFIMEDIA

  1. Iako je radnja serije smještena u New York, zanimljivo je da je svega nekoliko scena stvarno i snimljeno ondje. Većina epizoda zapravo je snimljena u Torontu, gdje je strateški postavljena hrpa žutih taksija, štandova s hot dogovima i kioska s američkim novinama, tako da se činilo kao da je u pitanju New York. Pilot epizoda serije snimljena je u „pravom“ gradu, ali zbog manjih troškova produkcije i manjih poreza, ostale su epizode snimljene u Kanadi.
  2. Na TikToku je ponovno viralan video u kojem je glumica Sarah Rafferty pokazala da je horizont New Yorka s njegovim poznatim neboderima, koji se vidi kroz prozor ureda Pearson Hardmana, zapravo velika oslikana zavjesa. Logično, jer kako će se kroz prozor vidjeti New York ako se serija snima u Torontu?
  3. Supruge obaju glavnih glumaca, Gabriela Machta i Patricka Adamsa, pojavile su se u seriji. Machtova supruga Jacinda Barrett pojavila se u dvije epizode druge sezone kao konzultantica za porotu koja je nekada bila u vezi s likom Harveyja, dok je Adamsova supruga Troian Bellisario gostovala u četvrtoj sezoni, kada je postala dio ljubavnog trokuta između Mikea i Rachel.
  4. Gabriel Macht i Sarah Rafferty u seriji glume ljubavni par, a u stvarnome životu su jako dobri prijatelji. Poznaju se više od dva desetljeća i njihove su kćeri također prijateljice. Štoviše, Sarah je dobila ulogu upravo zahvaljujući tome što ju je njezin prijatelj preporučio producentima.
  5. Serija Suits poznata je po skupoj odjeći i skupim autima, od kojih su likovi preferirali Lexus. Tolika je bila popularnost da je prepoznatljivost tog brenda luksuznih automobila skočila za 22% tijekom originalnoga prikazivanja!
  6. Gabriel Macht nije morao puno istraživati za svoju ulogu odvjetnika, njegova cijela obitelj je pravnička. Sestra mu je okružna tužiteljica u Bronxu, bratić i teta odvjetnici, a djed mu je bio sudac. Najbolji prijatelj mu je također odvjetnik, a u jednom intervjuu ga je opisao kao „dobru verziju Harveyja“.
  7. Serija se originalno trebala zvati drugačije – „A Legal Mind“ (Pravnički um), što je logičan naslov s obzirom na to da Mike ima genijalan pravnički um. Promjena imena u Suits, odnosno odjela, isto je logična s obzirom na to da ih svi likovi obožavaju nositi.
  8. Uloga Jessice Pearson je originalno bila napisana za bijelog muškarca, ali se Gina Torres toliko svidjela producentima da su je promijenili i pretvorili u crnu ženu.
  9. Serija je inspirirana stvarnim životom svoga kreatora. Aaron Korsh međutim nije bio korporativni odvjetnik nego investicijski bankar. Seriju je originalno htio smjestiti na Wall Street, gdje je radio prije nego što je odustao od te karijere jer ga nije ispunjavala i odlučio postati scenarist.
  10. Lik Louisa Litta obožava svoju mačku, ali u stvarnome životu glumac koji ga glumi – Rick Hoffmansmrtonosno“ je alergičan na mačke i svaki put kada bi snimao scene s mačkom, lijekovi su bili spremni za slučaj reakcije. Što postavlja pitanje – zašto ga nisu pretvorili u vlasnika neke druge životinje?

druge vijesti