HELLO
Stipe Vukšić

Konačno imamo novosti o novom filmu Quentina Tarantina, koji će po njegovim najavama biti posljednji. Redatelj je ranije izrazio želju da iza sebe ostavi “filmografiju od 10 filmova“, a to znači da mu je ostao samo jedan.

Naime, prema servisu Production Weekly, koji najavljuje produkcije filmova i serija, Tarantino počinje snimati film ‘The Movie Critic’ na jesen ove godine.

Posljednji film Quentina Tarantina govorit će o filmskome kritičaru

Redatelj je ranije otkrio da ‘The Movie Critic’ govori o stvarnome kritičaru kojega je čitao u mladosti, a koji je svoje kritike „običnih“ filmova pisao za jedan porno magazin. “Pisao je o mainstream filmovima i bio je poseban kritičar“, rekao je Tarantino. “Mislim da je bio vrlo dobar kritičar. Bio je ciničan kao sam vrag. Njegove recenzije bile su križanac između ranog Howarda Sterna i onoga što bi Travis Bickle mogao biti da je filmski kritičar.”

tarantino

Paul Walter Hauser spominje se kao mogućnost za glavnu ulogu.FOTO: PROFIMEDIA

Film je smješten u 1977. godinu, a Brad Pitt je trenutno u pregovorima za ulogu. Navodno je prije prošlogodišnjih štrajkova Tarantino ponudio glavnu ulogu glumcu Paulu Walteru Hauseru, koji je nedavno osvojio Emmy u seriji Black Bird, a najpoznatiji je po glavnoj ulozi u filmu Clinta Eastwooda Richard Jewell.

Koje su reakcije drugih redatelja na posljednji film Quentina Tarantina

Tarantinovi planovi za mirovinu izazvali su različite reakcije u filmskom svijetu. Redatelj Christopher Nolan okarakterizirao je odluku kao “vrlo purističku“, rekavši: “Zarazno je pričati priče na filmu. To je jako naporan posao, ali je vrlo zabavan. To je nešto za što se osjećate potaknuti, pa je pomalo teško zamisliti da svojevoljno prestanete.”

Nolan je spomenuo i da je Tarantino u svojim izjavama kao motiv naveo da su mnogi njegovi omiljeni redatelji završili karijere s lošim filmovima, te da ne želi da se to dogodi i njemu.

Legendarni Martin Scorsese, koji i u svojim 80-ima ne posustaje sa snimanjem filmova, također je podijelio svoja razmišljanja, rekavši: “On je scenarist, to je druga stvar. Ja ne smišljam priče. Priče mi dolaze preko drugih ljudi. To su različita sredstva, različiti načini. I zato mislim da je to drugačiji proces“.

scorsese

Iako je značajno stariji od Tarantina, Martin Scorsese o mirovini ne razmišlja.FOTO: PROFIMEDIA

S iznimkom nekoliko filmova s početka karijere, Scorsese naime nikada nije sam smišljao scenarije svojih filmova, već je uglavnom snimao tuđe scenarije, često obrađujući književna djela. Kasnije je dodao da sam ne razmišlja o mirovini: “Još me sve zanima, to je jedna od stvari. Ako me nešto zanima, mislim da ću pronaći način da to snimim. Moja znatiželja je još uvijek tu. Ne bih mogao govoriti u ime Quentina Tarantina ili drugih.”

S druge strane, francuski redatelj Luc Besson (Leon: Profesionalac, Peti element) tvrdi da je upravo on Quentinu Tarantinu dao ideju da se povuče nakon 10 filmova.

Tarantino je započeo karijeru 1990-ih kultnim filmovima Reservoir DogsPulp Fiction Jackie Brown. Kasnije je snimio Kill Bill (koji je izašao u dva dijela, ali ga on smatra jednim filmom), Death ProofInglourious BasterdsDjango Unchained, Hateful Eight te Once Upon a Time in Hollywood. Osvojio je dva Oscara, oba za originalni scenarij, za Pulp Fiction Djanga. Na početku karijere nekoliko njegovih scenarija snimili su drugi redatelji, uključujući Tonyja Scotta (True Romance) i Olivera Stonea (Natural Born Killers).

druge vijesti

tajna izgleda

Tajne zanosnog izgleda modela Victoria Secreta

Najljepše žene svijeta otkrile nekoliko jednostavnih ali korisnih tajni i savjeta koje koriste za postizanje zanosne ljepote i održavanje besprijekornog izgled, a njihove savjete lako možete primijeniti i vi.

Beauty

25 svibnja 2024