HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Američke sapunice mogu trajati koliko god je to potrebno, a to znaju svi koji su ih ikada pratili. Dok turske, meksičke ili hrvatske sapunice svoju radnju obično završe unutar jedne ili dviju sezona, u Americi nije čudo da ista serija s istim likovima traje deset, dvadeset, pa i četrdeset godina. U slučaju glumaca, oni obično ipak ne ostaju sa svojim likovima tijekom cijeloga perioda serije, nego ih s vremenom netko zamijeni u ulozi. Ali to nije slučaj s ovim glumcima.

Ovo su najdugovječniji glumci u sapunicama, ljudi koji su iste uloge igrali više od četrdeset godina.

Najdugovječniji glumci u ovoj seriji izdržali su cijelo njezino trajanje

Kraljica ekrana Susan Lucci glumila je Ericu Kane u legendarnoj sapunici All My Children (Sva moja djeca) tijekom cjelokupnoga trajanja serije, od 1970. do 2011.

Bilo je to fantastično putovanje“, rekla je zvijezda u izjavi nakon završetka kultne serije. “Voljela sam glumiti Ericu Kane i raditi s [kreatoricom serije] Agnes Nixon i svim nevjerojatnim ljudima koji su uključeni u All My Children.”

najdugovječniji glumci

Susan Lucci 41 godinu glumila je isti lik, a svake godine izgledala je sve bolje i bolje.FOTO: PROFIMEDIA / Getty

Tijekom tog vremena, Erica se udala 10 puta, optužena je za ubojstvo i prisiljena na bijeg, služila je kaznu u zatvoru, lice joj je unakaženo u prometnoj nesreći, pobijedila je ovisnost o lijekovima i alkoholu nakon ozljede leđa i upoznala kćer za koju nije ni znala da postoji.

Što se glumice tiče, Susan Lucci bila je nominirana za Daytime Emmy (ekvivalent poznatijeg Primetime Emmyja za serije koje se puštaju po danu, umjesto navečer) nevjerojatan 21 put, da bi konačno osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu 1999. godine.

Odmah iza nje, Ray MacDonnell je bio drugi najdugovječniji izvorni član glumačke postave u seriji All My Children. Glumac je glumio dr. Joea Martina od prve epizode pa do umirovljenja 2009., kada je produkcija premještena iz New Yorka u Los Angeles. MacDonnell se vratio za nekoliko posljednjih epizoda serije 2011.

U ovoj seriji najdugovječniji glumci bili su u braku i na ekranu i u stvarnosti

Sapunica Days of Our Lives još uvijek se prikazuje, a trenutačno je u nevjerojatnoj 59. sezoni od pokretanja 1965. Naravno, nitko od originalnih članova glumačke postave više ne glumi u njoj.

najdugovječniji glumci

Frances Reid u seriji Days of Our Lives glumila je sve do 93. godine života.FOTO: Getty

Rekord od originalnih članova je postigla glumica Frances Reid – provela je u seriji 42 godine, od prve epizode pa sve do 2007. kada je zbog zdravlja napustila sapunicu u dobi od 93 godine. Umrla je tri godine kasnije.

Susan Seaforth Hayes dobila je ulogu Julie Olson Williams u Days of Our Lives 1968, i još uvijek je drži – to je već 56 godina igranja istoga lika! Samo dvije godine nakon Susan, u seriju je ušao glumac Bill Hayes u ulozi Douga Williamsa, a ubrzo su se stvarnost i fikcija isprepleli – Julie i Doug postali su bračni par na ekranu, a Bill i Susan u stvarnome svijetu. Par je proveo 50 godina zajedno sve do Billove smrti početkom ove godine u dobi od 98 godina.

najdugovječniji glumci

Susan i Bill Hayes proveli su više od 50 godina kao supružnici i u stvarnosti i na malome ekranu!FOTO: PROFIMEDIA

Days of Our Lives poznata je upravo po dugovječnim glumcima u istim ulogama – Suzanne Rogers u njoj glumi od 1973, a Deidre Hall od 1976. To je stvarno dugo vremena na istome poslu.

Ova bolnička sapunica snimila je preko 15 tisuća epizoda

Trenutačno najdugovječnija serija na svijetu je sapunica General Hospital, koja je započela 1963. Koliko je to bilo davno možda najbolje ilustrira činjenica da je predsjednik SAD-a bio John F. Kennedy!

najdugovječniji glumci

Genie Francis u seriji General Hospital glumi od 1977.FOTO: PROFIMEDIA

Najdugovječnija glumica u ovoj seriji je Genie Francis, koja ulogu Laure Spencer igra od 1977, doduše uz nekoliko pauza tijekom kojih je glumica bila u svađi s producentima. Također od 1977. s povremenim prekidima u seriji glumi i glumac Kin Shriner u ulozi Scotta Baldwina. Oba njihova lika, i Laura i Scott, prvi su se puta pojavili na ekranima još 60-ih kao djeca, a ovi su glumci uloge preuzeli iste godine i nikada ih nitko nije zamijenio.

druge vijesti