HELLO
Stipe Vukšić

Elton John pridružio se malobrojnoj skupini kreativaca koji su osvojili nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony nakon što je za snimku svoga posljednjeg koncerta u Los Angelesu osvojio nagradu za najbolju specijalnu live emisiju na ceremoniji dodjele nagrada Emmy 15. siječnja.

Osobe koje su osvojile sve četiri nagrade nazivaju se EGOT, što je izraz populariziran u seriji 30 Rock.

Nevjerojatno sam ponosan zato što se večeras pridružujem nevjerojatno talentiranoj skupini EGOT osvajača. Putovanje do ovog trenutka bilo je ispunjeno strašću, predanošću i nepokolebljivom podrškom mojih obožavatelja diljem svijeta. Večerašnja dodjela je dokaz moći umjetnosti i radosti koju ona donosi u sve naše živote. Hvala svima koji su me podržavali tijekom moje karijere, nevjerojatno sam zahvalan“, rekao je John u izjavi.

Za što je Elton John osvojio Emmy?

Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium“, specijal koji je osvojio Emmyja, koncertni je film o posljednjem sjevernoameričkom nastupu u karijeri plodnog pjevača.

elton john emmy

Elton nije bio na dodjeli, tako da su govor održali producenti glazbenog specijala.FOTO: PROFIMEDIA

Specijal je u kategoriji pobijedio prijenos showa u polufinalu Super Bowla 57. s Rihannom u glavnoj ulozi, stand up nastup “Chris Rock: Selective Outrage“, prijenos dodjele Oscara i prijenos dodjele Tonyja.

PROČITAJTE: Kada će konačno doći treća sezona serije Euphoria?

Elton John je završio svoju karijeru zaključivši turneju “Goodbye Yellow Brick Road” u Stockholmu. Ovaj 76-godišnjak izrazio je želju da više vremena provodi sa svojim sinovima: Zacharyjem (13) i Elijahom (11).

A kako je Elton John osvojio ostale tri nagrade?

Osvojio je pet Grammyja – tri za pop pjesme “That’s What Friends Are For”, “Candle in the Wind” and “Can You Feel the Love Tonight” te po jednoga za instrumentalnu kompoziciji “Basque” te album iz mjuzikla “Aida”.

elton john emmy

Elton John oduševljen je time što je kompletirao svoju kolekciju najvažnijih američkih nagrada.FOTO: PROFIMEDIA

Za glazbu mjuzikla “Aida”, njegove adaptacije Verdijeve opere, dobio je nagradu Tony.

Svoja dva Oscara dobio je u kategoriji najbolje originalne pjesme – za “I’m Gonna Love Me Again” (film Rocketman) i “Can You Feel the Love Tonight” (originalni Lion King).

druge vijesti