HELLO
Stipe Vukšić

U nekom drugom svijetu Leonardo DiCaprio mogao je upoznati sestre Sanderson.

Redatelj Hocus Pocusa Kenny Ortega nedavno je za Entertainment Weekly rekao da je mladi Leonardo DiCaprio, koji sada ima 48 godina, čitao za ulogu Maxa tijekom odabira glumaca za kultni Halloween film iz 1993. godine. Ipak, redatelj je već tada znao da je buduća superzvijezda nedostižna.

Mladi Leonardo DiCaprio bio je pred glumačkim probojem

Moj casting tim me nazvao i rekao, ‘Šaljemo nekoga, ali ne možete ga uzeti’“, prisjetio se 73-godišnji Ortega. “Rekli su: ‘Želimo da znaš tko je on, želimo da se upoznate, pristao je doći da te upozna, ali ne može igrati ulogu. Nudi mu se film s De Nirom i What’s Eating Gilbert Grape’“.

Leonardo DiCaprio, koji je imao 18 godina kada je Hocus Pocus snimljen, nije čitao scenarij filma tijekom sastanka s Ortegom, izvijestio je EW. Dok je uloga na kraju pripala Omriju Katzu, taj jedan sastanak s DiCapriom Ortegu je uvjerio u potencijal glumca neposredno prije nego što se ovaj proslavio sporednom ulogom Arnieja u filmu What’s Eating Gilbert Grape, za koju je bio prvi put u karijeri nominiran za Oscara.

mladi leonardo dicaprio

Leonardo se proslavio 1993. u filmu What’s Eating Gilbert GrapeFOTO: Profimedia

Došao je i bio je jednostavno nevjerojatan – tako izvanredan i jedinstven – došao je i bio je pod stresom“, rekao je Ortega za tu poslovnicu. “Rekao je: ‘Osjećam se loše što sam ovdje jer ne mogu ovo učiniti, sad sam stvarno fokusiran na neke druge stvari’, a ja sam rekao: Razumljivo.”

Ortega je nastavio, dodajući: “Podijelili smo sendvič. Bio je vrlo cool. Kad je izašao, nazvao sam svoje agente za kasting i rekao sam: Ubijate me“.

Iako mu u filmu nije glumio mladi Leonardo DiCaprio, redatelj je ipak na kraju bio zadovoljan

Ipak, redatelj je zadovoljan glumcem koji je ulogu na kraju odigrao.

Bilo mi je tako jasno da je DiCaprio poseban, ali moram reći, kada je Omri Katz došao, postojalo je nešto što je bilo tako savršeno i za što osjećam da je, do danas, pružilo sve što sam se mogao nadati u toj ulozi“, rekao je Ortega za EW. „Bio je divan“.

hocus pocus 2 mladi leonardo dicaprio

Hocus Pocus prošle je godine dobio dugoočekivani nastavak.FOTO: Profimedia

Hocus Pocus dobio je dugo očekivani nastavak u režiji Anne Fletcher prošle godine. Ipak, Omri Katz nije se vratio ulozi iako su glavne glumice – Bette Midler (77), Sarah Jessica Parker (58) i Kathy Najimy (66) reprizirale svoje uloge vještica.

Disney je još u lipnju potvrdio da je treći film u serijalu u planovima, ali još nema informacija o tome tko će u njemu glumiti.

druge vijesti