HELLO
Stipe Vukšić

Mnogi su primijetili da u suvremenim filmovima ima znatno manje scena seksa nego u filmovima iz ranijih dekada, posebice 1980-ih. Zato je logično da su novinari upitali Michaela Douglasa, veterana seksi filmova kao što su bili Basic Instinct, Fatal Attraction i Disclosure, da prokomentira paradoksalan trend po kojemu u današnje liberalnije vrijeme ima manje seksa na ekranu nego nekada.

Prošao sam dob u kojoj se moram brinuti o tome“, rekao je 79-godišnji Douglas za britanski Radio Times, piše EW. “Ali zanimljivo je to sa svim tim koordinatorima intimnosti. Čini se kao da vlasnici producentskih kuća preuzimaju kontrolu od filmaša – ali bilo je nekih strašnih događaja i uznemiravanja u prošlosti.”

Michael Douglas scene seksa snimao je u brojnim filmovima

Koordinatori za intimnost rade s glumcima prije snimanja intimne scene kako bi osigurali da se glumci osjećaju ugodno. Praksa njihova angažiranja postala je uvriježena u posljednjih nekoliko godina, a SAG-AFTRA čak u svom posljednjem sindikalnom ugovoru napominje da se produkcije moraju potruditi angažirati ih u takvim slučajevima.

Koordinatorica za intimne odnose iz New Yorka, Amy Northup, objasnila je za CBS News svoj proces na sljedeći način: “Scene su obično opisane riječima ‘Oni to rade’ ili ‘Oni vode ljubav.’ Za jednog redatelja to bi moglo značiti da se poljube, padnu na krevet, a drugom bi to značilo konkretniju scenu. I onda nas redatelj pita: ‘Što zamišljate, kakav je položaj tijela, stupanj golotinje, u koje se stvarne seksualne radnje upuštaju?’

Glumac Ewan McGregor otkrio je u ožujku za Radio Times da su za vrijeme snimanja nove serije A Gentleman in Moscow, on i njegova supruga, Mary Elizabeth Winstead, koja glumi s njime u seriji morali koristiti koordinatore intimnosti za svoje ljubavne scene.

PROČITAJTE: Martin Freeman brani seksi scene s Jennom Ortegom koje je popljuvao internet

Još uvijek je potrebno, jer također je riječ o filmskoj ekipi, a čudno je biti gol pred ljudima, čudno je biti intiman pred kamerama“, rekao je glumac. “Da radite plesnu scenu, imali biste koreografa. To je sada važan dio posla.”

Michael Douglas scene seksa snimao je tako da bi preuzeo odgovornost da partnerici bude ugodno

Neki glumci koji su snimali scene seksa – ili bilo koje intimne trenutke – kasnije su se žalili na to iskustvo. Douglasova kolegica iz Basic Instincta Sharon Stone, na primjer, rekla je u svojim memoarima da je bila prevarena kako bi snimila legendarnu scenu u kojoj prebacuje nogu preko noge i otkriva da ne nosi gaćice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Burcu (@burjusworld)

Prošli mjesec Zendaya je rekla da je koordinatorica za intimnost u njezinom aktualnom filmu Challengers bila “od velike pomoći“.

Michael Douglas podijelio je s novinarima svoju filozofiju kad su u pitanju scene intimnosti. “Prema mom iskustvu, vi preuzimate odgovornost kao muškarac kako biste bili sigurni da je ženi ugodno, razgovarate o tome“, rekao je. “Kažeš, ‘U redu, dotaknut ću te ovdje ako je to u redu.’ Vrlo je sporo, ali izgleda kao da se događa organski, a nadamo se da tako izgleda dobra gluma.”

druge vijesti