HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Sljedećih nekoliko mjeseci ljubitelji povijesnih TV serija imat će pune ruke posla. Uz zadnju sezonu Krune, kao i nove sezone serija The Gilded Age i The Buccaneers, uskoro ih čeka još jedna povijesna drama puna intriga. Starz je nedavno izbacio trailer za svoju novu mini-seriju, koju opisuju kao queer dramu smještenu u doba dinastije Stuart, pod imenom Mary & George.

Temeljena na knjizi Benjamina Woolleya The King’s Assassin, u glavnim su ulogama slavna Julianne Moore te zvijezda filma Red, White and Royal Blue Nicholas Galitzine. Prema izgledu trailera koji je danas objavljen, serija obećava primamljiv, seksi i provokativan pogled na privatni život kralja Jamesa I. (Tony Curran).

Mary & George

Nicholas Galitzine u hit filmu Red, White & Royal BluePROFIMEDIA

Serija Mary & George prati ljubavnika engleskoga kralja

Fokusirajući se na jednog od kraljevih ljubavnika Georgea Villiersa, prvog vojvode od Buckinghama (Galitzine) i njegovu dominantnu majku Mary Villiers, groficu od Buckinghama (Julianne Moore), ovo je prava priča o matrijarhatu u kombinaciji sa zavođenjem. U uvodnoj rečenici trailera, grofica Mary objavljuje da je njezin sin ‘podložan mojoj vlasti’. Sina naizgled priprema za novi romantični pothvat. Na pitanje je li mu Mary našla ženu, njegova majka odgovara ‘Mislim da ciljamo više: kralj James.’

Ispunjena orgijama u palači, nasiljem i kraljevskim spletkama, čini se kao da je na pomolu serija koja će podsjećati na nekada popularne Tudore s Jonathanom Rhys-Meyersom.

Serija Mary & George očekuje se u sljedećih nekoliko mjeseci

Julianne Moore jedna je od najboljih i najuspješnijih glumica generacije, a ova joj uloga pristaje kao salivena, dok s druge strane Nicholas Galitzine donosi svoj šarm i energiju iz Red, White and Royal Blue, ali ovoga puta na mračniji i zlokobniji način u odnosu na Amazonov hit film.

PROČITAJTE: Red, White and Royal Blue – Sve o novom filmu na Amazon Primeu

U posljednjim trenucima trailera Mooreina Mary kaže svom sinu: ‘Da sam ja muškarac i da izgledam kao ti, vladala bih prokletim planetom’. Iako datum izlaska nije službeno najavljen, Mary & George se očekuje na servisu Starz unutar sljedećih nekoliko mjeseci, vjerojatno početkom godine.

Kraljevski skandali uvijek se čine kao odličan materijal za uzbudljivu seriju.

druge vijesti