HELLO
Stipe Vukšić

Ljubitelji dinosaura, pripremite se! Universal Pictures objavio je da će 2. srpnja 2025. izaći Jurassic World 4, sedmi nastavak franšize o dinosaurima koja jednostavno odbija izumrijeti.

Čini se da će za režiju biti zadužen David Leitch, bivši kaskader koji već godinama snima uspješne akcijske filmove u Hollywoodu.

Novi film bit će potpuno svjež pogled na priču o dinosaurima. To znači da se neće vratiti niti Chris Pratt i Bryce Dallas Howard, koji su glumili u novoj trilogiji Jurassic World od 2015. do 2022., ali ni glumci iz originalne trilogije iz 90-ih Jeff Goldblum, Laura Dern i Sam Neill.

Jurassic World 4 neće imati niti jednog glumca iz prethodnih nastavaka

Izvršni producent filma je Steven Spielberg kroz Amblin Entertainment. Spielberg je režirao prva dva filma iz serijala, a kod preostala četiri bio je producent.

Universal navodno ima vrlo visoko mišljenje o Leitchevom nadolazećem filmu The Fall Guy s Ryanom Goslingom i Emily Blunt u glavnim ulogama, koji će u kina 3. svibnja ove godine. Za scenarij će biti zadužen David Koepp, koji je bio jedan od dva scenarista originalnoga filma iz 1993., zajedno s autorom originalnog književnog bestselera Jurski park Michaelom Crichtonom.

jurassic world 4

Prema prvim izvještajima Chris Pratt se neće vratiti u četvrtome filmu.FOTO: Profimedia

Prvi film bio je najgledaniji film u povijesti u trenutku kada je izašao, a da interes publike ne jenjava pokazuje to što je najnoviji film, Jurassic World: Dominion iz 2022. zaradio više od milijardu dolara na blagajnama.

Jurassic World 4 režirat će redatelj poznat po uspješnicama

Redatelj David Leitch probio se kada je zajedno s kolegom bivšim kaskaderom Chadom Stahelskim pokrenuo uspješnu franšizu John Wick 2014., a nakon toga je krenuo u solo redateljsku karijeru.

jurassic world 4

David Leitch režirao je niz uspješnih akcijskih filmova.FOTO: Profimedia

Pokazao je da je u stanju spojiti visokooktansku akciju i humor u filmovima kao što su Deadpool 2, Hobbs & Shaw te Bullet Train, a što je najvažnije za producente, svi njegovi dosadašnji filmovi bili su iznimno uspješni u kinima.

Čini se da je ovo njegov najveći zadatak do sada – ponovno oživjeti jednu od najuspješnijih franšiza u povijesti.

druge vijesti