HELLO
Stipe Vukšić

Zvijezda humoristične serije The Bear Jeremy Allen White glumit će Brucea Springsteena u novom filmu koji prati stvaranje njegovog kultnog albuma “Nebraska” iz 1982.

Scott Cooper (Crazy Heart, Hostiles) će napisati i režirati film koji se temelji na knjizi Warrena Zanea Deliver Me From Nowhere iz 2023.

Prošli mjesec Deadline je izvijestio da je White favorit za ulogu mladog Springsteena u filmu koji je najavljen ovog siječnja. Sada je isti izvor potvrdio da će Disney i 20th Century Studios snimiti film. Portal također javlja da će White glumiti Springsteena iako studio još nije potvrdio odabir glumaca.

Zvijezda serije The Bear glumit će legendarnoga rokera

Menadžer legendarnog rokera Jon Landau kaže: “Deliver Me From Nowhere Warrena Zanesa jedna je od najboljih knjiga o Bruceu Springsteenu i njegovoj glazbi. Bruce i ja smo oduševljeni što je Scott Cooper odlučio napisati i režirati film temeljen na toj knjizi – mislimo da je on savršen redatelj za taj posao. Scott s producentima okuplja vrhunski tim kako bi osigurao da ovaj projekt ima viziju i dušu koji su zaštitni znak Bruceove 55-godišnje karijere. Oduševljeni smo što imamo svesrdnu predanost i podršku cijelog tima u Foxu i Disneyju.”

film o bruceu springsteenu

Jeremy je prošle godine također glumio u filmu smještenom u 1980-e, The Iron ClawFOTO: PROFIMEDIA

Redatelj Cooper je izjavio: “Jednom sam pročitao da je ‘Nebraska’ album koji vas dira do srži. Potpuno se slažem s time. Bruce Springsteen, a posebno ‘Nebraska’, imali su dubok utjecaj na mene i moj rad. Kroz teme očaja, razočaranja i borbe svakodnevnih Amerikanaca, Bruce je stvorio nasljeđe bez premca, slikajući nepokolebljiv portret ljudskog stanja. Ipak, usred tame, osjećaj otpornosti i osjećaj nade sjaji, odražavajući nesalomljiv duh. To je Bruce kojeg sam upoznao i zavolio i kojem ću odati počast ovim filmom. Predivna priča Warrena Zanea o ovom poglavlju Bruceova života je zrela za filmsku adaptaciju. Ovaj film ima potencijal biti transformativno kino iskustvo, nudeći publici prozor u dušu Brucea Springsteena i univerzalne istine koje nas sve povezuju.”

Film o Bruceu Springsteenu usredotočit će se na album koji je snimao dok je bio na psihičkome dnu

‘Nebraska’ je bio Springsteenov šesti album, a ističe se u njegovom katalogu zbog ogoljene prirode snimaka. Glazbenik je prolazio kroz mračno psihičko razdoblje i snimio je hrpu pjesama kao demo snimke, namjeravajući ih kasnije ponovno snimiti sa svojim E Street Bandom. Ipak, Bruce Springsteen odlučio je na albumu objaviti  demo snimke onakve kakve jesu.

Što se tiče Springsteena, on je nedavno najavio još jednu veliku vijest za svoje obožavatelje – u petak 19. travnja na platformi Sony Music izlazi kompilacija ‘Best Of Bruce Springsteen‘.

druge vijesti