HELLO
Stipe Vukšić

Jedan od dva filma koja su obilježila ljeto je Oppenheimer Christophera Nolana, a oni koji su ga pogledali slažu se da je jedan od ključnih razloga za uspjeh filma izvedba Cilliana Murphyja.

Cillian Murphy komentirao je poteze stvarnoga Oppenheimera

Irski glumac koji je do sada bio najpoznatiji po glavnoj ulozi u seriji Peaky Blinders dao je intervju NME-u u kojemu je progovorio o pripremi za ulogu i svome mišljenju o nuklearnome fizičaru kojega je utjelovio.

Cillian Murphy prošao je kroz dramatična razdoblja izolacije i gubitak težine tijekom snimanja, toliko da je Robert Downey Jr. rekao da nikada nije vidio glumca da se više žrtvuje za ulogu od Murphyja u “Oppenheimeru”. Je li Oppenheimer heroj ili negativac? Ovo pitanje za Murphyja nije crno-bijelo.

cillian murphy

U filmu Cillian Murphy glumi s Mattom Damonom, Emily Blunt i Florence Pugh.FOTO: Profimedia

Mislim da je vjerovao da će to biti oružje za okončanje svih ratova”, rekao je irski glumac u intervjuu. “Mislio je da će postojanje bombe motivirati države da osnuju neku vrstu nuklearnog upravljanja svijetom. Bio je naivan.”

Murphy je dodao da mu je Nolan pomogao otkriti nijansiranije dijelove Oppenheimerovog karaktera. “Chris je upotrijebio ovu nevjerojatnu frazu“, rekao je. “Razgovarali smo o Oppenheimerovom liku i on je rekao, ‘Znaš, on moralno pleše između kišnih kapi’. To je otključalo nešto u mom umu dok sam se pripremao.”

I Cillian Murphy je jedva čekao Barbie

O Oppenheimeru je gotovo nemoguće pričati a da se ne spomene i njegov najveći „rival“ na kino-blagajnama, Barbie film koji je izišao istoga dana.

Redatelj filma Christopher Nolan je za IGN rekao prije početka prikazivanja oba filma u kinima da je “sjajno” imati dva ljetna hita koja se prikazuju zajedno.

cillian murphy

J. Robert Oppenheimer “otac” je atomske bombe.FOTO: Profimedia

Ljeti, na zdravom tržištu, uvijek je gužva, a mi to radimo već dugo“, rekao je Nolan. “Mislim da smo mi koji brinemo o filmovima stvarno čekali da opet imamo prepuno tržište, a sada je ovdje i to je sjajno.”

Murphy se složio s Nolanom, rekavši za IGN: “Mislim da je to sjajno. Mislim, ići ću pogledati ‘Barbie’. Jedva čekam da je vidim. Mislim da je sjajno za industriju i publiku da imamo dva nevjerojatna filma nevjerojatnih redatelja koji izlaze istog dana. Možete provesti cijeli dan u kinu, a što je bolje od toga?” zaključio je.

druge vijesti