HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Prve tri epizode vodile su gledatelje kroz povijest i tradiciju jela, otkrivajući zanimljive priče iz njihova nastanka. U prvoj epizodi Vini Jurčić i Leo Jurešić kreću iz Zagreba prema Grazu, slijedeći trag Tafelspitza – jela koje je s vremenom preraslo u carski specijalitet i ostalo prepoznatljiv simbol austro-ugarske kulinarske baštine. Put ih je zatim odveo prema slasticama: štrudli i carskom drobljencu, čija se povijest, od jednostavnih seoskih kuhinja do bečkih salona, razotkriva u nizu šarmantnih priča i anegdota. Treća epizoda donijela je mirise Slavonije i Mađarske, gdje paprikaš i fiš čine srce panonske kuhinje. Kroz razgovore s lokalnim kuharima, ribarima i domaćinima doznajemo kako su ova jela postala više od hrane — pravi simbol druženja, tradicije i zajedništva kraj Drave i Dunava.

Vini i Leo nastavljaju svoju potragu kroz bogatstvo okusa i priča, otkrivajući Doboš tortu, Bečki odrezak i druge kulinarske klasike koji su obilježili gastronomiju naših prostora. Uz nova otkrića, suvremene interpretacije i još nekoliko iznenađenja, serijal ulazi u završnicu u blagdanskom ozračju, spajajući putovanja, sjećanja i okuse u jedno toplo i zaokruženo iskustvo. Publiku očekuju epizode koje će, baš kao i dosad, probuditi i nostalgiju i apetit — i ostaviti je u iščekivanju svakog sljedećeg zalogaja.

„Apetitlih“ – serijal o kojem svi pričaju Svake nedjelje u 16:50 na HRT1

„Baš me jako veseli što ljudi serijal komentiraju kao topao, zanimljiv, bez usiljenosti… Većina prijatelja mi je rekla da su napravili grešku kad su gledali prvu epizodu što nisu prvo skuhali pa uz hranu gledali, jer je teško pratiti epizode i ne zaviriti u frižider. Na drugoj epizodi to su ispravili. Cijelo snimanje proteklo je u zanimljivom društvu i s divnim članovima ekipe! Nama je bilo krasno, a ono što me još više raduje je to što publika pokazala da s veseljem i iščekivanjem prati naše putovanje.“ – oduševljeno je komentirala Vini Jurčić. Leo Jurešić dodaje: „Drago mi je čuti da serijal potiče pozitivne komentare među ljudima, prijateljima i kolegama. Iskreno, nisam znao što očekivati, pa su mi ovakve reakcije vrlo ugodno iznenađenje. Sam proces snimanja bio nam je zanimljivo iskustvo. Mislim da su nam prve reakcije publike dale dobar osjećaj da smo napravili nešto što vrijedi podijeliti. Lijepo je vidjeti da se ljudi stvarno povezuju sa sadržajem bilo kroz povijesne činjenice ili kroz hranu.“

„Apetitlih“ – serijal o kojem svi pričaju Svake nedjelje u 16:50 na HRT1

Apetitlih pokazuje kako spoj povijesti, kulinarstva i osobnih priča može fascinirati i osvojiti publiku. Gledatelji s nestrpljenjem iščekuju svaku novu epizodu, nadahnuti ne samo receptima, već i pričama koje ih. Serijal potvrđuje da dobro pripovijedanje i pažljivo odabrani okusi mogu publici ponuditi toplo i nezaboravno putovanje kroz vrijeme i tradiciju..

Apetitlih potvrđuje kako spoj povijesti, tradicije i kulinarskog umijeća može probuditi radost zajedničkog uživanja u hrani i pričama koje nas povezuju s bogatom kulturnom i gastronomskom baštinom.

„Apetitlih“ – serijal o kojem svi pričaju Svake nedjelje u 16:50 na HRT1


Oznake:

Apetitlih Austro-Ugarska gastronomija austrougarski okusi autentična kuhinja bečka kuhinja bečki odrezak blagdanski recepti carski drobljenac doboš torta domaća jela Drava i Dunav kulinarstvo emisija o tradiciji emisije o hrani emisije za gurmane fiš paprikaš foodie sadržaj foodie zajednica gastro dokumentarni serijal gastro inspiracija gastro kultura gastro nostalgija gastro preporuke gastro show gastro storytelling gastronomija naših prostora gastronomska baština Europe gastronomske priče gastronomski dokumentarac gastronomsko istraživanje gastronomsko putovanje hit serijal HRT hrana i povijest hrana i sjećanja hrana koja spaja hrana kroz vrijeme HRT1 Apetitlih Hrvatska gastronomija hrvatska tradicija hrane hrvatski kulinarski show hrvatski TV serijal kulinarska baština kulinarska inspiracija kulinarska putovanja kulinarska tradicija kulinarske anegdote kulinarske legende kulinarski duo Vini i Leo kulinarski hit kulinarski klasici kulinarski posebnosti kulinarski serijal kultura hrane kulturna baština hrane Leo Jurešić lokalni kuhari lokalni recepti Mađarska kuhinja mirisi i okusi najbolji kulinarski program nedjeljni program HRT nostalgicna kuhinja nova TV sezona obiteljske tradicije okus tradicije okusi Austrije okusi djetinjstva okusi koji povezuju okusi Mađarske okusi prošlosti okusi Slavonije panonska kuhinja povijesna gastronomija povijesna kuhinja povijesni recepti povijest hrane prehrambene priče putopisni kulinarski serijal putovanje kroz kuhinje Europe putovanje kroz okuse putovanje vlakom recepti HRT recepti iz prošlosti recepti predaka retro recepti slavonska kuhinja slavonske delicije stare kuharice štrudla povijest suvremena interpretacija jela Tafelspitz povijest tradicijski okusi tradicionalna jela tradicionalne slastice tradicionalni specijaliteti TV emisija Apetitlih Vini Jurčić

druge vijesti

chanel

Želite iznenaditi bolju polovicu ovog Božića? Kupite joj jedan od ovih ruževa i uživajte u reakciji

Ako postoji poklon koji nikad ne pada u vodu, onda je to – ruž. Taj mali, precizni, čarobni štapić s kojim žene u trenu mogu promijeniti raspoloženje, držanje ramena i cijeli vibe, a Božić je idealna prilika da se pojavite s poklonom koji je istovremeno osoban, promišljen i dovoljno „wow“ da se pamti. Da, dragi muškarci, ovo je trenutak u kojem pokažete da znate – ili barem da ste spremni naučiti, a u svemu vam može pomoći najbliža, omiljena Douglas parfumerija.

Stil

11 prosinca 2025