HELLO
Domagoj Kukec

Iako je teško zamisliti bilo koga osim Ryana Goslinga i Rachel McAdams kao ljubavni par iz hit filma The Notebook (hrv. Bilježnica) iz 2004. godine, Britney Spears je bila moguća alternativa za ulogu Allie u nedavno otkrivenoj audiciji za film.

U nedavno objavljenom isječku iz svoje nove autobiografije “The Woman in Me” Britney Spears je potvrdila da je konkurirala za glavnu ulogu u filmu “The Notebook” i bila jedna od dvije finalistice za tu ulogu.

the notebook

Britney Spears u filmu CrossroadsPROFIMEDIA

Britney Spears na audiciji za hit film The Notebook

“Casting za ‘The Notebook’ se svodio na mene i Rachel McAdams, i iako bi bilo zabavno ponovno se povezati s Ryanom Goslingom nakon našeg vremena u Mickey Mouse Clubu, drago mi je što se to nije dogodilo”, piše slavna pjevačica u isječku iz knjige objavljenom u časopisu People.

the notebook

Sada cijeli svijet može vidjeti kako je Britney tumačila tu ulogu zahvaljujući Daily Mailu, koji je objavio njezinu audiciju. U dvominutnom videu pjevačica postaje emotivna dok izvodi monolog o odluci da se uda za Lona Hammonda (kojeg glumi James Marsden), čovjeka kojeg upoznaje i za koga se zaručuje dok je udaljena od Noaha. U jednom trenutku, Goslingov glas može se čuti izvan kadra, ali Spears je ta koja nosi najveći teret.

Do sada se o Spearsinoj audiciji govorilo, ali nikada nije bila prikazana. “Sastali smo se s mnogim glumicama, i sve su bile vrlo dobre”, rekao je Ryan Gosling za ET 2004. godine i dodao o Britney Spears, “Odlično je odradila svoj posao.”

the notebook

Rachel McAdams je rekla: “Sigurna sam da bi Britney odigrala sjajnu ulogu! Sigurno bi to bio potpuno drugačiji film, ali da, upravo sam to čula prije nekoliko dana. Nisam to znala! Bila sam vrlo sretna.” 2021. navodno je postojala snimka Spearsine audicije, koja je bila navedena na eBayu po početnoj cijeni od milijun dolara.

Britney više ne želi glumiti u filmovima

U svojoj knjizi pjevačica je navela film “Crossroads” iz 2002. godine, svoj prvi i jedini izlet na veliko platno, kao duboko iskustvo. “Iskustvo nije bilo lako za mene”, piše ona. “Moj problem nije bio ni sa kim uključenim u produkciju, već s onim što je gluma radila mojoj svijesti. Počela sam s metodskom glumom – ali nisam znala kako izaći iz svoje uloge. Zaista sam postala druga osoba. Neki ljudi prakticiraju metodsku glumu, ali obično su svjesni činjenice da to rade. Ali ja nisam bila svjesna.”

PROČITAJTE: Britney Spears otkrila tajne o borbi za slobodu! Otac joj je rekao – Sada sam ja Britney Spears!

Redateljica “Crossroadsa” Tamra Davis razgovarala je s Vanity Fairom prije povratka filma u kina i pohvalila predanost Britney Spears ulozi Lucy. “Željela sam dobiti autentičnu verziju nje. I kada sam ponovno gledala film u posljednjih nekoliko tjedana, bila sam emotivna”, rekla je.

“Ali bilo je stvarno intenzivno kad sjedi na krevetu i razgovara s ocem o tome kako nije doživjela tinejdžerske godine. To je stvarno ona. Kad plače na podu kupaonice kada ju majka odbije, morali smo doći do nje, stvarne nje. Ona ne glumi u filmu. Zato je tako zanimljivo čuti da je i ona vidjela to, da sam je doista činila da osjeća i bude taj lik. Jer nije mogla biti Britney.”

PROČITAJTE: Memoari Britney Spears otkrivaju sav prljavi veš – Slavna pjevačica osvetila se Justinu Timberlakeu! Što je za nju bila prijelomna točka i zašto je bila u komi?

U svojoj knjizi Britney Spears piše da je gubitak te uloge “bio praktički početak i kraj moje glumačke karijere, i osjećala sam olakšanje”. Zaključila je da taj medij jednostavno nije za nju. “Nadam se da se više neću približiti toj profesionalnoj opasnosti, piše slavna pjevačica. “Živjeti na taj način, biti napola ti i napola fiktivni lik, nije u redu. Nakon nekog vremena više ne znate što je stvarno.”