HELLO
Domagoj Kukec

Audicija za film Barbie imala je jedno strogo pravilo: Ne shvaćajte sebe preozbiljno i molimo vas, ostavite majicu na sebi – navode casting redateljice Allison Jones i Lucy Bevan. Duo je podijelio sa stranicom Motion Pictures.org da se mnoštvo glumaca prijavilo za uloge različitih likova Kena.

audicija za film

“Veliki glumci su snimili probne videe sa samo nekoliko stranica dijaloga”, rekla je Allison Jones, dodavši da su one morale slati probne audicijske videe redateljici filma Greti Gerwig kako bi onda identificirala talente za uloge Barbie i Kena.

“Stvorila je likove prema tome tko joj se najviše svidio u različitim audicijama”, rekla je Allison Jones.

Audicija za film Barbie pomogla je redateljici stvoriti unikatne likove

Lucy Bevan je dodala: “Bilo je određenih scena koje smo koristili za audiciju i tanka je granica između komedije i ozbiljnosti tih likova. Neki od Kenova bi skinuli majicu i mi bismo rekli, ne, ne, ne morate skinuti majicu.”

audicija za film

Scenaristica i redateljica Greta Gerwig rekla je da su Saoirse Ronan i Timothée Chalamet trebali imati “specijalne uloge”, no na kraju nisu mogli sudjelovati u filmu.

“Oboje nisu mogli to učiniti i bila sam toliko nervozna. Ali toliko ih volim”, rekla je Greta Gerwig o problemima s rasporedima. “Osjećala sam se kao da radim nešto bez svoje djece. Mislim, nisam njihova mama, ali nekako se osjećam kao njihova mama”, izjavila je.

audicija za film

Film “Barbie”, koji je utemeljen na Mattel lutkama, nedavno je zabranjen u Alžiru zbog promicanja “homoseksualnosti i drugih zapadnih devijacija”. Film je pod revizijom Ministarstva kulture Libanona zbog queer tema. “Barbie” nije pušten u distribuciju u Vijetnamu zbog političkih razloga.