HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Russell Crowe će kupiti kultni ugostiteljski objekt u Sydneyju.

Holivudska zvijezda je lokalnim stanovnicima rekla da se zaljubila u Shakespeare Hotel u Surry Hillsu, nedaleko od kazališta Belvoir Street, prije 20 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Russell Crowe (@russellcrowe)

Russell Crowe kupuje Shakespeare Hotel

Glumac je proveo gotovo dva sata u pubu, na sastanku s vlasnicom Margaret Hargreaves i njezinim trima kćerima. Oscarovac je zatražio da svi članovi obitelji Hargreaves koji su uključeni u posao budu prisutni kako bi dao svoju ponudu za kupnju koja se procjenjuje na više od 12 milijuna dolara.

Glumac je tražio da vidi svaki od tri kata puba – koji uključuju butik, bistro i privatne blagovaonice – te je viđen i kako silazi u podrum.

Jedan svjedok je ovako opisao reakciju redovitih gostiju na Croweov dolazak: “Samo su se povukli i rekli, ‘Što se događa?'” Russell Crowe je održao “emotivan govor” obitelji Hargreaves, rekavši da želi zadržati “obiteljski pristup” puba ako uspije u kupnji ovog značajnog hotela.

“Shakey”, kako se pub šaljivo naziva, jedan je od najpoznatijih u Sydneyju i prvi put je otvorio svoja vrata 1879. godine. Nalazi se oko 300 metara od željezničke stanice Central, na putu prema Sydney Cricket Groundu i stadionu Allianz.

Zbog svoje pozicije, Shakespeare je dugo bio utvrda za pristaše ragbi kluba South Sydney koji je u Croweovom vlasništvu, kao i za AFL-ov Sydney Swans. Pub je također bio domaćin Who’s Who Sydneyskog svijeta umjetnosti, poslovanja i medija, te udobno utočište za neke od manje imućnih stanovnika grada.

Shakey je za šankom ugostio glumce poput Mela Gibsona, Geoffreyja Rusha, Jacki Weaver, Rose Byrne, Brendana Cowella i Billa Huntera, kao i sportske zvijezde, istražitelje odjela za borbu protiv ozbiljnog kriminala i povremene gangstere. Shakey se nalazi nasuprot jednog od najpoznatijih javnih stambenih blokova u Sydneyju, Northcott estate, poznatog i kao “The Suicide Towers”.

Godine 1990. paranoidni shizofreničar Paul Anthony Evers pucao je i ubio pet osoba 12-kalibarskom puškom u bijegu preko ulice.

Margaret Hargreaves je vlasnica puba već 45 godina, počevši s najmom hotela na Anzac Day 1975. godine, prije nego što ga je tri godine kasnije otkupila u potpunosti. “Pub je bio vrlo dobar za našu obitelj pa je odluka o prodaji bila prilično teška, ali vrijeme je za svježu perspektivu na Shakey”, rekla je vlasnica.

Russell Crowe neće mijenjati izgled puba

Okupilo se oko 25 gostiju koji su bili šokirani kada je Russell Crowe stigao u taj ugledni gradski objekt. Bio je s dvoje suradnika i nekoliko agenata za nekretnine.

Daily Mail Australia saznaje da je Crowe prvi put iskazao interes za kupnju Shakespearea prije desetak godina. “Sviđa mu se stari stil, rekao je jedan gost Shakespearea za Daily Mail Australia.

Drugi je rekao da nije protiv toga da glumac kupi njegov omiljeni kafić, ali se referirao na prethodni glazbeni projekt glumca, nadajući se da neće previše intervenirati.

“Samo ne želim vidjeti 30 Odd Foot of Grunts ovdje svaki četvrtak navečer”, rekao je. Kao i mnoge pubove i klubove u nekada živahnoj ugostiteljskoj sceni Sydneyja, i Shakey je suočen s nizom izazova u posljednjih nekoliko godina.

Izgradnja tramvaja u Sydneyju ometala je pješački promet, a oštri lockdowni tijekom pandemije koronavirusa zatvorili su pub na više mjeseci. Poslovanje se ipak oporavilo, a noćni život grada napokon se počinje oporavljati.

Ako Russell Crowe zaista kupi ovaj objekt vrijedan milijune dolara, lokalci se nadaju da će ostati dosljedan svojoj riječi i da neće ništa mijenjati.

druge vijesti