HELLO
Domagoj Kukec

Još 2020. godine, pjevačica Lana Del Rey postala je viralna zbog svog sada izbrisane objave na Instagramu nazvane “Pitanje za kulturu”, u kojoj je branila svoju glazbu od kritika koje su dolazile sa svih strana. Kritičari na društvenim mrežama su naime rekli da njezine pjesme “glamuriziraju zlostavljanje”.

Nevjerojatno proročanstvo Lane Del Rey polako se ostvaruje

Već u prvoj rečenici, Lana Del Rey istaknula je sedam izvođačica koje su imale hit pjesme, a te pjesme su prema njezinom mišljenju bile o “naglašenoj seksualnosti, nošenju oskudne odjeće i prevari.” Međutim, ta objava izazvala je negativne reakcije jer su neki smatrali da Lana Del Rey cilja na žene različitih etničkih pozadina te da potvrđuje mizogine ideje. Lanu Del Rey su na društvenim su mrežama razapeli i prozvali “rasisticom.”

PROČITAJTE: Marijana Mikulić se pohvalila suprugovim uspjehom – Čestitam, doktore!

U posljednja dva mjeseca, pet od sedam umjetnica koje je Lana Del Rey prozvala bile su u vijestima zbog kontroverzija. Što je još čudnije, svaka kontroverzija se događa gotovo točno u onim redoslijedom kojim su imenovane u Laninoj objavi.

Sedam umjetnica koje je Lana Del Rey imenovala su: Doja Cat, Ariana Grande, Camila Cabello, Cardi B, Kehlani, Nicki Minaj i Beyoncé (tim redoslijedom).

Obožavatelji nazivaju ovu čudnu slučajnost “Laninom proročanstvom” – i vjeruju da se ono ostvaruje.


Proročanstvo je navodno započelo 8. lipnja, kada su objavljene fotografije reperice Doje Cat i njezinog dečka J. Cyrusa na odmoru.

Nije dugo trebalo da počnu pristizati negativni komentari o paru.

Obožavatelji Doje Cat počeli su javno kritizirati J. Cyrusa, koji je optužen za “manipulaciju i emocionalno zlostavljanje članova svojeg Twitch tima.”

Osim optužbi, Doja Cat je izgubila više od 500 000 pratitelja jer se svađala s obožavateljima na društvenim mrežama.

Proročanstvo je zaludilo i društvene mreže

Na drugom mjestu na Laninoj listi je pop princeza Ariana Grande.

Dana 17. srpnja, pisalo se o Ariani Grande zbog vijesti o razvodu od Daltona Gomeza. Samo nekoliko dana kasnije, vezu Ariane Grande s kolegom iz mjuzikla “Wicked”, Ethanom Slaterom, potvrdio je časopis People.

Supruga Ethana Slatera, koja je nedavno rodila dijete, javno je govorila protiv Ariane Grande, izjavivši za Page Six: “Ariana nije saveznik žena” i “moja obitelj je samo kolateralna šteta.”

Na trećem mjestu na Laninoj listi je pjevačica Camila Cabello.

Dana 28. srpnja, Pop Crave je objavio tweet da Camila Cabello hoda s bivšim zaručnikom pjevačice Rosalíje, Rauwom Alejandrom. Ova glasina se pojavila samo nekoliko dana nakon što je procurila vijest da Rosalía i Rauw Alejandro završavaju svoju trogodišnju vezu.

Insajder je opovrgnuo optužbe, rekavši da su glasine o vezi “100% neistinite”, no to nije spriječilo tweeteraše da ostavljaju negativne komentare.

Na četvrtom mjestu na listi je reperica Cardi B.

Dana 29. srpnja, Cardi B privukla je pažnju medija na svojem koncertu u Las Vegasu kada je bacila mikrofon prema obožavateljici koja ju je navodno zalila pićem dok je nastupala.

Samo nekoliko dana kasnije, Cardi B je snimljena kako baca drugi mikrofon, ovaj put prema svom DJ-u.

Peta osoba na listi je R&B pjevačica Kehlani, ali ona nije bila u nikakvom skandalu u zadnje vrijeme.

No, još nismo gotovi, jer šesta na Laninoj listi je reperica Nicki Minaj.

Dana 30. srpnja izvještaji su naveli da je Nicki Minaj doživjela “swatting” – internetsku podvalu/zločin u kojem netko anonimno nazove broj 911 i prijavi lažnu hitnu situaciju. Poziv na broj 911 u ovom slučaju tvrdio je da je došlo do pucnjave u njezinoj kući u Los Angelesu.

Sedma osoba koja se nalazi na listi je Beyoncé (još nije imala skandal), a njezini fanovi budno prate Lanino proročanstvo.

Lana Del Rey inače je jedna od najutjecajnijih glazbenica 21. stoljeća. Poznata je po svojem “vintage” stilu i dubokoumnim stihovima. Jedna je i od najslušanijih izvođačica na Spotifyu.