HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Princ Harry (39) i Meghan Markle (42) prisustvovali su summitu o mentalnom zdravlju u glavnom gradu Nigerije Abuji, 10. svibnja, gdje su imali priliku obratiti se grupi nigerijskih studenata.

Vidjela sam sebe u njima. Vidim potencijal u svim tim mladim djevojkama – i također u svim tim mladim momcima”, rekla je Meghan u intervjuu za People 15. svibnja.

Par je posjetio Nigeriju kako bi promovirao rad svoje zaklade Archewell na području mentalnog zdravlja i Invictus Gamesa. Harry je osnivački pokrovitelj igara koje odaju počast ranjenim vojnicima. Nigerija se prvi put pridružila događaju 2023. godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Meghan Markle (@meghan.markle.official)

Meghan Markle u Nigeriji je istaknula važnost borbe za prava i jednakost

Govoreći pred okupljenima u školi Lightway AcademyMeghan je istaknula važnost borbe za prava i jednakost. Posebno je potaknula mlade žene da se bore za ”poštovanje, dostojanstvo i jednakost.”

Naglasila je kako je važno da djevojke i mlade žene prepoznaju svoju vrijednost i potencijal te da se ne boje zahtijevati tretman koji zaslužuju. Meghan je također istaknula da su ove vrijednosti ključne ne samo za individualan uspjeh već i za stvaranje pravednijeg i ravnopravnijeg društva.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Meghan Markle (@meghan.markle.official)

Meghan Markle u Nigeriji je naglasila da je porijeklom baš iz te zemlje

Vjerujemo u vas. Vjerujemo u vašu budućnost,” istaknula je Meghan. Vjerujemo u vašu sposobnost da nastavite pričati svoje priče te da budete iskreni jedni prema drugima. Nema potrebe trpjeti u tišini. Pobrinite se da se brinete o sebi, a to počinje s vašim mentalnim zdravljem tako što ćete razgovarati o svemu što vam se događa.”

Harry se također obratio masi objašnjavajući učenicima da je ”okej ne biti okej”. Harry i Meghan su roditelji petogodišnjeg sina Archieja i dvogodišnje kćeri Lilibet. Meghan je 2022. godine otkrila da ima nigerijsko porijeklo,

Mještani su Meghan i Harryju poklonili set knjiga o nigerijskoj baštini.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Meghan Markle (@meghan.markle.official)

Par je otputovao u Nigeriju na poziv načelnika glavnog stožera obrane, najvišeg vojnog dužnosnika u zemlji.

Osim posjeta Lightway Academy, posjetili su ranjene vojnike u lokalnoj vojnoj bolnici. Harry i Meghan izjavili su za People da se raduju budućim prilikama za putovanja.

Od kuće i preko Zooma možete učiniti tek minimalno, zato se radujemo češćim putovanjima jer je naš rad važan,” rekao je Harry. ”Bilo da je riječ o Zakladi Archewell, Invictus igrama ili bilo kojoj drugoj inicijativi, uvijek će postojati razlozi da se susretnemo s ljudima koji su u središtu našeg rada.”

druge vijesti